Gigantische brand verwoest duizenden woningen in sloppenwijk Bangladesh: “50.000 mensen dakloos”

Mensen kijken vanop een hoger gelegen gebouw naar de vlammenzee.
REUTERS Mensen kijken vanop een hoger gelegen gebouw naar de vlammenzee.
In een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gisteren 15.000 woningen door brand verwoest. Volgens de BBC zijn ongeveer 50.000 mensen hierdoor dakloos geraakt. Het is nog niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan.

Veel huizen hadden plastic daken, waardoor de vlammen snel om zich heen sloegen. Het duurde minstens zes uur om de brand te blussen. Volgens de autoriteiten zijn er geen doden gevallen. Wel raakten zeven mensen gewond.

Veel bewoners van de wijk waren op het moment van de brand bij een festival dat nog in het kader stond van het offerfeest. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is inmiddels gestart.

In februari kwamen er nog tachtig mensen om door een andere brand in Dhaka. Ook stierven er toen negen mensen door een vlammenzee in de stad Chittagong.

EPA
AFP
Families met kinderen brengen een nacht door op straat nadat hun woning werd verwoest.
EPA Families met kinderen brengen een nacht door op straat nadat hun woning werd verwoest.
REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Verstrepen

    Mensen die in zulke omstandigheden moeten leven terwijl textiel producenten steenrijk worden op de rug van die mensen in welke hel leven wij?