Giftig alcoholbrouwsel kost 6 levens in Oekraïne

Foto ter illustratie
iStock Foto ter illustratie
Zes personen zijn gisteravond overleden na het drinken van giftige alcohol op een feest in Oekraïne, zo delen de Oekraïense autoriteiten mee. De slachtoffers waren drie mannen en drie vrouwen.

De overleden slachtoffers, tussen de 32 en 52 jaar oud, dronken het brouwsel tijdens een feestje in een privéwoning in Boryspil, een dorp ongeveer 20 kilometer ten noorden van hoofdstad Kiev.

Een zevende slachtoffer werd bewusteloos naar het ziekenhuis gebracht, lieten de autoriteiten vandaag weten.

De Oekraïense politie heeft een onderzoek geopend en probeert erachter te komen hoe de slachtoffers in het bezit van de giftige drank zijn gekomen.
Het drinken van zelfgebrouwde sterke drank kan leiden tot een vergiftiging van methanol en andere toxische stoffen, als de alcohol niet juist verwerkt is.

Twee jaar geleden werd Oekraïne geteisterd door een reeks van alcoholvergiftingen, nadat een website goedkope alcohol te koop zette. Meer dan vijftig Oekraïners kwamen daardoor om.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Belinda Carlisle

    Ah ja! Het moet niet goed zijn, als het maar veel is.