Giel Beelen breekt (Vlaams) wereldrecord radiomaken

ANP
De Nederlander Giel Beelen heeft een nieuw wereldrecord non-stop radio maken gevestigd. De 3FM-dj stopte vandaag om 12.00 uur zijn recorduitzending, 198 uur nadat hij begon. Met tranen in zijn ogen bedankte hij vanmiddag zijn luisteraars en collega's. Hij heeft daarmee het record van de Vlaamse radio-dj Lennart Creël van 190 uur verbroken.

Het moeilijkste moment was maandagavond, zei Giel Beelen na afloop van zijn wereldrecordpoging non-stop radiomaken. "Hallucineren wil ik het niet noemen, maar ik wist niet meer dat wat ik deed ook werd uitgezonden. Ik ben op de radio geweest zonder dat ik wist dat ik erop was."

Uitputtingsslag
De 3FM-dj beëindigde de uitputtingsslag dinsdag om 12.00 uur na 198 uur radiomaken. Daarmee overtrof hij het vorige record van 190 uur ruimschoots. Als het aan Beelen had gelegen, was hij nog wel even doorgegaan.

"Als ik echt het record zo hoog mogelijk wilde hebben, had ik er over 2 weken nog gezeten. Maar ik wil niet de radio van mijn vrienden afpakken dus dit was een mooi moment om te stoppen." Hij heeft niet het doel dit record zo lang mogelijk te houden. "Volgende week doet iemand anders het en dat is fantastisch."

Snel weer terug
Beelen is niet van plan heel lang uit te rusten. "Ik ben er zo snel mogelijk weer." De dj zei dat hij afgelopen week veel inspiratie heeft opgedaan, omdat hij alle programma's op de zender kon maken. "Ik weet nu hoe alles werkt en heb heel veel zin om met al die nieuwe informatie weer met mijn ochtendshow te beginnen." Hij maakte verder nog bekend dat hij op 26 oktober in Koninklijk Theater Carré staat. "Een avond voor de luisteraars met veel muziek."

De dj deed de recordpoging vanwege het 10-jarig jubileum van zijn vroege ochtendshow Giel. Zendercoördinator Wilbert Mutsaers onthulde na afloop een beeld van de dj met een gouden koptelefoon. Volgens hem heeft hij niet alleen het record verbroken maar ook 'fantastische radio' gemaakt. "Radiomaken is echt zijn leven."

Toezicht van arts
De artsen die Beelen nauwlettend in de gaten hielden, toonden zich erg tevreden. Ze houden hem de komende dagen nog in de gaten. "Hij gaat nu slapen en vanavond moet hij even wakker worden", vertelde lichttherapeut Toine Schoutens. "Daarna kruipt hij er automatisch weer in en morgenochtend moet hij zoveel mogelijk licht op zien te vangen."

ANP
ANP