Gezonken ferry Bangladesh eist al 54 doden

Reddingswerkers zoeken naar slachtoffers in de gezonken ferry
AFP Reddingswerkers zoeken naar slachtoffers in de gezonken ferry
Er zijn al 54 doden bevestigd nadat een ferry is gezonken in Bangladesh. Reddingswerkers zijn nog altijd op zoek naar een tiental passagiers. In de nacht van vrijdag op zaterdag is de MV Miraz geborgen die donderdag in de Meghna rivier is gezonken. Vermoedelijk waren er meer dan 200 mensen aan boord van het schip.

De tientallen geborgen lichamen werden vrijgegeven aan de nabestaanden van de slachtoffers. De hoop op het vinden van meer lichamen is klein. Maar de zoektocht naar de vermisten wordt verdergezet, verzekert het hoofd van het Munshiganj-district Saiful Hasan Badal.

Volgens overlevers van de ramp wisten zeker 100 mensen zichzelf te redden door naar de kust te zwemmen. Maar het blijft onduidelijk hoeveel mensen er precies aan boord waren van het schip. Het schip, van een privémaatschappij, beschikte niet over een passagiersmanifest.

Een beambte van de overheidsdienst voor binnenlands watertransport zegt dat er meer mensen aan boord waren dan de toegelaten capaciteit van 122. De overheid heeft een compensatie van 1.000 dollar beloofd voor de nabestaanden van de ramp.