Gezondheidstoestand van gevallen circusartieste verder verbeterd: “Opnieuw gevoel in benen”

Kristina Vorobeva viel samen met haar man tijdens hun acrobatenact zo'n 10 meter naar beneden.
EPA Kristina Vorobeva viel samen met haar man tijdens hun acrobatenact zo'n 10 meter naar beneden.
De gezondheidstoestand van de circusartieste die lelijk ten val kwam in het Amsterdamse theater Carré is verder verbeterd. De acrobate heeft weer meer gevoel in haar benen ten opzichte van vorige week, zegt theaterproducent Henk van der Meijden, organisator van het Wereldkerstcircus, na een bericht bij AT5. “Ze moet donderdag nog een operatie ondergaan. Maar het ziet er alweer positiever uit.”

De van oorsprong Oezbeekse Kristina Vorobeva en haar collega Rustem Osmanov staan bekend als de ‘Sky Angels’. Het Russische acrobatenechtpaar werkt zonder vangnet. Hun act bestaat uit acrobatische toeren al zwevend aan riemen, die ze soms met hun handen maar soms ook alleen met hun tanden vasthouden. Afgelopen vrijdag vielen de twee zo’n tien meter naar beneden tijdens een opvoering in Amsterdam. Oorzaak van de val bleek een afgebroken tand van Osmanov, waardoor hij geen grip meer had op het bitje waar hij de schommel van Vorobeva mee vasthield. 

De Russische acrobate moest na de val een dubbele operatie aan haar nek ondergaan en voelde een tijd haar benen niet meer. Osmanov kwam ervanaf met een hersenschudding en raakte in shock, maar is inmiddels hersteld. Van der Meijden denkt dat de artieste mogelijk volgende week het ziekenhuis zal mogen verlaten. "Daarna volgt een revalidatie." Of ze haar werk weer zal kunnen oppakken, is volgens hem nog niet duidelijk. "Dat wil ze wel heel graag.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.