Gezin koopt huis met uitzicht op homoseksplek: “Soms zijn ze met zes man bezig”

De slaapkamers kijken allemaal uit op de homo-ontmoetingsplaats.
Privéfoto De slaapkamers kijken allemaal uit op de homo-ontmoetingsplaats.
Toen Kim Duin-Oosterman en haar man een karakteristieke jaren 30-woning kochten in het Nederlandse Benningbroek, een dorp zo’n 45 kilometer ten noorden van Amsterdam, hadden ze geen idee dat de kinderkamers uitkeken op een homo-ontmoetingsplek. Achter hun huis vinden dagelijks seksuele ontmoetingen tussen mannen plaats. “Soms zijn ze met z’n zessen bezig”, vertelt de gefrustreerde moeder van drie. 

De eerste keer dat Kim de mannen zag, geloofde ze haar ogen bijna niet. “Ik stond in de kamer van mijn kleinste, bij de vensterbank. Opeens zag ik daar twee naakte mannen die elkaar aan het afwerken waren. Op klaarlichte dag! Ik stond perplex.” De moeder hoopte dat het een incident was, maar de mannen komen dagelijks naar de bosjes naast de parkeerplaats. “Er zijn vaste gasten, maar er komen ook eenmalige bezoekers”, vertelt ze. “Vanuit het raam van de kinderkamers is álles te zien.”

Kim belt bijna elke dag met de politie,  want de plek is geen officiële homo-ontmoetingsplaats. Maar als de agenten arriveren, zijn de mannen alweer verdwenen. “Een paar keer heb ik ze zelf gevraagd of ze willen ophouden. Ze stoppen dan meteen, maar komen de volgende dag gewoon terug.” 

Gemeente kan niets

Kim en haar man klopten ook aan bij de gemeente Medemblik waartoe het dorp Benninbroek behoort. Die zegt vooralsnog niets te kunnen doen, omdat het terrein niet onder hun beheer maar onder die van de overheidsdienst Rijkswaterstaat valt.

“Ik weet gewoon niet wat ik tegen mijn kinderen moet zeggen", zegt Kim. “Mijn middelste vraagt: ‘Mama, waarom zit die man op zijn knieën?’ En: ‘Waarom heeft die meneer zijn broek uit?” Kim heeft haar drie dochters verplicht om hun gordijnen dicht te houden. 

Als mijn dochters in de tuin spelen zien ze het nog beter

Kim Duin-Oosterman

Volgens de buren van Kim worden de bosjes al 32 jaar door mannen gebruikt als cruiseplek voor anonieme seks. Ook de buren hebben vaak met de politie gebeld, maar worden naar eigen zeggen niet serieus genomen. 

“Als ik wist dat dít het uitzicht zou zijn, dan had ik het huis natuurlijk niet gekocht’’, gaat Kim verder. “Maar de makelaar heeft er niets over verteld. Het lijkt me ook niet normaal dat dit zo dicht bij gezinswoningen gebeurt.” Volgens Kim heet de gemeente beloofd dat er meer controles achter het huis gaan plaatsvinden.

Zelfs de tuin is voor de dochters niet veilig. “Onze heg is te laag. Als ze in de tuin spelen zien ze het nog beter. Ik word er enorm verdrietig van.”

Een woordvoerder van de politie laat aan RTL Nieuws weten dat er extra controles gaan plaatsvinden en dat er meer gesurveilleerd zal worden.
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joop Beense

  Ik heb al in de gaten dat velen hier onze Nederlandse wetten niet kennen en meteen al een oordeel klaar hebben. Seks in het openbaar is in Nederland toegestaan mits dat niet zichtbaar is voor anderen, uiteraard niet met minderjarigen tenzij het minderjarige individue dat zelf heeft gewild. Bord met camerabewaking of camera's in het algemeen op een parkeerplaats is verboden in Nederland omdat het publiek domein is.

 • Angelo Cabooter

  Openbare zedenfeiten is toch strafbaar?? Bord plaatsen met camerabewaking, ze zullen niet meer komen. Maar dan moet er ook effectief een camera geplaatst worden.

 • André Van Laethem

  Wat al 32 jaar toegelaten wordt denk ik niet dat je ineens maar zal stoppen. Als je een huis koopt ga je toch ook eerst eens wat info bij buren vragen niet enkel bij de verkoper.

 • Pascal Knockaert

  En bord plaatsen dat ze gefilmd worden met een camera hoog in de bomen en ze zullen zich snel elders outen.

 • Martine Taffein

  Openbare zedenschennis . Bordje zetten: u wordt gefilmd, en een camera met zoomlens aan het raam