Gezin annuleerde pas gisteren tickets voor rampvlucht: "Wij zijn God zo dankbaar"

Facebook
De 'no shows' op de passagierslijst van vlucht QZ8501, dat zijn meer dan waarschijnlijk de gelukkigen die aan een vreselijke vliegtuigramp ontsnapt zijn. Dat beseft ook Chandra Susanto, die pas gisteren zijn tickets voor zijn gezin annuleerde omdat zijn vader plots ziek werd.

De Indonesiër Chandra Susanto is naar eigen zeggen God heel dankbaar dat hijzelf, zijn vrouw en hun drie kinderen - Christopher (10), Nadine (7) en Felix (5) - uiteindelijk niet op vermiste vlucht QZ8501 van AirAsia stapten. Maar hun gedachten zijn ook bij de de 162 inzittenden die minder geluk hadden en heel waarschijnlijk allemaal omkwamen.

Het gezin Susanto wou de vlucht van Surabaya naar Singapore nemen om Chandra's vader te bezoeken. "We hadden onze vakantie naar Singapore al in maart gepland en hadden er helemaal niet op gerekend dat de reis gisteren alsnog zou uitgesteld worden", noteert de Daily Mail. "Maar mijn vader werd ziek en we cancelden onze vlucht. Een moeilijke beslissing want mijn zoon Christopher was erg ontgoocheld. Hij had lang naar de trip uitgekeken."

Ongelezen waarschuwingsmail
Chandra Susanto vernam pas dat zijn gemiste vlucht vermist was toen zijn zus hem belde om te vragen of hij oké was.

Bij de 'no shows' - mensen die niet komen opdagen - staan naast de vijf Susanto's nog 18 anderen op de lijst. Zo ook Ari Putro Cahyono en negen van zijn familieleden. Hun leven werd gered door een ongelezen e-mail. Het oorspronkelijke vertrekuur van 7u30 werd vervroegd naar 5u20 maar Cahyono las nooit de waarschuwingsmail. Gevolg: de familie kwam tien minuten nadat de rampvlucht al was vertrokken op de luchthaven aan...

kos