Gewonden na schermutselingen tijdens demonstraties in Beiroet

AP
In Beiroet zijn gisteravond bij nieuwe protesten tegen de Libanese regering verschillende gewonden gevallen. De demonstranten hadden geprobeerd om op het afgesloten plein voor het parlement te geraken, waarna het tot schermutselingen kwam met de veiligheidsdiensten, die onder andere traangas inzetten.

Volgens de autoriteiten raakten minstens 20 leden van de ordediensten gewond nadat de manifestanten hen met stenen bekogelden. Het Rode Kruis meldt dat zeker 70 demonstranten als gevolg van het traangas met ademhalingsmoeilijkheden kampten.

Libanon kreunt al twee maanden onder een zware crisis. Een brede protestbeweging, met aanhangers van verschillende religieuze gemeenschappen, stelt de corruptie en onbekwaamheid van de politieke klasse aan de kaak. Onder druk van straatprotesten had premier Saad Hariri, de belangrijkste politieke vertegenwoordiger van de soennitische gemeenschap, op 29 oktober al zijn ontslag aangekondigd, maar de mogelijkheid bestaat dat hij toch opnieuw eerste minister wordt. 

AP
EPA
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.