Gewonden na aanslag met bomauto tegen Turks konvooi in Syrië

Koerdische demonstranten gooien stenen naar een Turks militair voertuig. Archiefbeeld van begin november.
AFP Koerdische demonstranten gooien stenen naar een Turks militair voertuig. Archiefbeeld van begin november.
In het noorden van Syrië is een aanslag met een bomauto gepleegd tegen een Turks legerkonvooi dat op weg was naar een basis ten westen van Jarabulus, in de provincie Aleppo. Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen. 

Dat meldt het Syrische Observatorium van de Mensenrechten (SOHR) vandaag, zonder verdere details te geven over het aantal slachtoffers. De aanslag werd voorlopig niet opgeëist.

Het Turkse leger trok op 9 oktober met geallieerde rebellen het noorden van Syrië binnen en begon er een offensief tegen de Koerdische militie YPG, in de ogen van Ankara een terreurorganisatie. 

In maart hadden de Koerdische strijders, met de steun van de Verenigde Staten, nog de jihadisten van Islamitische Staat (IS) uit hun laatste bastion in Syrië verdreven, maar de IS-strijders blijven sindsdien wel nog dodelijke aanslagen opeisen.

Bij de burgeroorlog in Syrië zijn intussen sinds het uitbreken ervan in 2011 al meer dan 370.000 mensen om het leven gekomen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • stefan crama

    De Turken hebben daar niets te zoeken.

  • Harry Vermeulen

    De Turken hoeven daar dan ook niet te zijn. Hebben al eens een volk uitgemoord.

  • Peter van Nieuwpoort

    Het Turkse leger heeft daar niets te zoeken! Dat kan Syrië zelf wel. Erdoğan kan weer wat toevoegen aan zijn propaganda. Hij heeft het toerisme al om zeep geholpen en is hard bezig om Turkije nog armer te maken. Nu 1 euro = 6.3 lira, voor hij aan de macht kwam 1 euro= 1.7 lira. Brood en spelen, denk daar maar over na!