Gewonde anderhalve week na aanslag Utrecht overleden: dodental komt op vier

ANP
Een van de gewonden van de aanslag in Utrecht is vandaag overleden. Het gaat om een 74-jarige man uit De Meern. Het dodental van de aanslag - die precies 10 dagen geleden gebeurde - komt daarmee op vier.

Een van de twee andere zwaargewonden, een 20-jarige vrouw uit Utrecht, ligt nog in het ziekenhuis. Een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein werd dinsdag ontslagen. 

Via Facebook schrijft de zoon van het 74-jarige slachtoffer over diens overlijden. “Wat deze man de afgelopen elf dagen heeft moeten meemaken is verschrikkelijk. Hij heeft in deze dagen zoveel pijn geleden, dat is onbeschrijfelijk.”

Premier Mark Rutte noemt het overlijden intens verdrietig nieuws “na meer dan een week tussen hoop en vrees”. 
“Ik denk dat we op dit moment allemaal nog een keer hetzelfde voelen als vorige week: ongeloof en boosheid. Inmiddels vier mensen die zomaar ineens uit het leven zijn weggerukt. Mijn verstand, ons verstand staat echt stil bij deze gedachte.”

De verdachte van de aanslag - Gökmen T. - wordt nu verdacht van viervoudige moord op doodslag met een terroristisch oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk, volgens de Nederlandse openbare omroep NOS.

T. zou vorige week maandag in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht het vuur hebben geopend. Eind volgende week neemt de raadkamer in Utrecht een beslissing over de verlenging van het voorarrest van T..
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.