Gewonde agent prijst politieoptreden bij steekpartij Glasgow

Cameraploegen in de afgezette straat nabij het hotel. De politie heeft een bus en schermen geplaatst om pottenkijkers op afstand te houden. Foto rechts: agent David Whye.
EPA - Screenshot YouTube Cameraploegen in de afgezette straat nabij het hotel. De politie heeft een bus en schermen geplaatst om pottenkijkers op afstand te houden. Foto rechts: agent David Whye.
De politieagent die ernstig gewond raakte bij de steekpartij in Glasgow heeft zaterdag vanaf het ziekenhuisbed zijn collega's geprezen. Zonder hun alerte en adequate optreden zou het er veel slechter hebben uitgezien voor de slachtoffers. Alleen de dader kwam om door een politiekogel.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De dader stak vrijdag in een hotel in het centrum van de Schotse stad zes mensen neer. Volgens de politie handelde hij alleen en gaat het niet om een terreurdaad. "De gebeurtenis in West George Street was buitengewoon moeilijk. De toestand die we aantroffen zal ik nooit vergeten", verklaarde agent David Whyte. "Hoewel ik gewond raakte, weet ik zeker dat de snelle actie van mijn collega's levens heeft gered en veel meer ellende voorkomen".

AFP

Het hotel waar de steekpartij plaatshad, werd gebruikt voor de opvang van asielzoekers. Drie van hen liepen verwondingen op, de andere twee slachtoffers waren stafleden. Allen liggen nog in het ziekenhuis. De autoriteiten waarschuwen voor speculaties over het motief.

Britse media meldden dat de dader een Soedanees is die in de uren voor zijn noodlottige aanval verward gedrag vertoonde. De politie zegt in verband met het onderzoek daarover niets.

REUTERS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lieve Vandamme

    Gelukkig hebben we nog moedige mannen, die met gevaar voor eigen leven onze veiligheid verzekeren. Aan de gewonde agent een héél spoedig en volledig hertsel toegewenst!! En een dikke merci voor het redden van levens!