Geweld in Mexico: 175 politici vermoord op amper één jaar tijd

Archief
reuters Archief
In Mexico zijn op amper een jaar tijd 175 politici vermoord. Onder hen ook verschillende kandidaten voor de verkiezingen van 1 juli dit jaar. Daarnaast werden nog eens minstens 850 politici het slachtoffer van agressie. Dat blijkt uit een studie van consultingbureau Etellekt, dat de periode van begin september 2017 tot eind augustus 2018 onder de loep nam.

Op 1 juli vonden in Mexico presidents-, parlements-, gouverneurs- en lokale verkiezingen plaats. De kiesstrijd werd overschaduwd door geweld, vaak veroorzaakt door de vermenging van georganiseerde misdaad en politiek.

Vorige week nog werd Blas Juan Godínez neergeschoten. Hij raakte levensgevaarlijk gewond. Het incident vond de dag voor zijn aantreden als burgemeester plaats. Zijn vader werd vorig jaar in november ontvoerd en is nog steeds vermist. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Wachtelaer

    Van dergelijke cijfers kunnen wij in België enkel maar dromen. In méér dan 70 jaar werden er slechts twee geneutralizeerd. En dan waren het nog linkse Walen.