Gewapende overval op distributiecentrum Bol.com: tienduizenden pakketjes vertraagd

Politie bij het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk (Noord-Brabant) na de gewapende overval van zondag 19 juli.
ANP Politie bij het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk (Noord-Brabant) na de gewapende overval van zondag 19 juli.
De bezorging van tienduizenden pakketjes die zijn besteld bij Bol.com loopt vertraging op als gevolg van een gewapende overval op het distributiecentrum van het bedrijf in het Nederlandse Waalwijk (Noord-Brabant) zondag. Een woordvoerster van Bol.com zegt dat alle consumenten die een pakket verwachten op de hoogte zijn gesteld en dat de onderneming bezig is de achterstand in te halen.

De overval is volgens de politie vermoedelijk door meerdere daders uitgevoerd. De onbekenden kwamen om 9.00 uur het pand binnen en bedreigden twee beveiligingsmedewerkers. De daders zijn geruime tijd binnen geweest. De bedreigde medewerkers sloegen rond 14.50 uur alarm. Over de buit is door de politie nog niets bekendgemaakt. Niemand raakte gewond.

De woordvoerster van Bol.com kan niet exact aangeven hoelang het duurt tot de achterstand van te bezorgen pakketten is weggewerkt, want het onderzoek van de politie loopt nog. Bol.com heeft consumenten en bedrijven die op een bestelling wachten gemaild en uitgelegd wat de oorzaak van de vertraging is.

De helft van de klanten die maandag een pakket verwachten, ondervindt geen gevolgen van de overval en ontvangen hun pakket op tijd. "De meerderheid van de bestellingen komt niet uit ons warehouse, maar wordt direct door ondernemers naar de klant gestuurd", legt de woordvoerster van Bol.com uit.

Het grote distributiecentrum vanuit de lucht gefotografeerd.
ANP Het grote distributiecentrum vanuit de lucht gefotografeerd.
ANP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Abdel Nasser

    Daar moet je toch wel veel lef voor hebben om zo een groot bedrijf te gaan overvallen. Die moeten toch voorbereid zijn voor zoiets. Wisten die dat er iets waardevols lag?

  • Nols GERRY

    Hoe kan het dat die gasten zomaar binnendringen daar, kan men geen gewapende beveiliging zetten?