Gewapende overval in hotel met Belgen op Kreta

De Belgen werden door Sunjets op de hoogte gebracht van de overval maar lieten verstaan dat ze in het hotel wilden blijven.
Creta Maris Beach Resort De Belgen werden door Sunjets op de hoogte gebracht van de overval maar lieten verstaan dat ze in het hotel wilden blijven.
Bij een overval op een juwelierszaak in een hotel waar Belgen verblijven zijn drie gangsters gewond geraakt. De daders openden het vuur in de zaak op Kreta. "De Belgische toeristen in het hotel bleven ongedeerd", zegt Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van Sunjets aan Het Nieuwsblad.

De gemaskerde overvallers stormden vrijdagavond omstreeks 20.30 uur het luxehotel Creta Maris Beach Resort in Chersonissos binnen en openden het vuur. "Het leek wel een oorlogsgebied, het ging van ratatatata. Mensen raakten in paniek en renden gillend het strand op", aldus een Nederlandse getuige.

Agenten schoten de daders neer in de buurt van het hotel. "Waar de Belgen zich tijdens de overval precies bevonden, weet ik niet maar ik kan bevestigen dat onze reizigers niet betrokken waren bij de feiten. Ze hebben laten weten dat ze niet vervroegd terug naar huis willen", besluit Vanhaelemeesch.