Gewapende diefstal op 600 rollen toiletpapier in Hongkong na vrees voor tekorten

Door het coronavirus is er een grote vraag naar toiletpapier.
REUTERS Door het coronavirus is er een grote vraag naar toiletpapier.
In Hongkong zijn twee mannen aangehouden die ongeveer zeshonderd rollen toiletpapier hebben gestolen tijdens een gewapende overval. De politie is nog op zoek naar een derde medeplichtige. Hongkongers vrezen een tekort aan huishoudspullen zoals toiletpapier en poetsmiddel.

De bezorger die de goederen leverde aan een supermarkt in Mong Kok, een wijk van de miljoenenstad, werd maandagochtend door de drie mannen met een mes bedreigd. De vijftig pakken toiletpapier die de daders meenamen, ter waarde van zo'n 120 euro, trof de politie later aan in een huis, niet ver van de crime scène. Twee daders werden gearresteerd, een derde man is nog op de vlucht.

Vrees voor tekort

Door de uitbraak van Covid-19, ook gekend als het coronavirus, vrezen de inwoners van Hongkong tekorten aan huishoudbenodigdheden. De stad kondigde eerder aan dat het de grens met China ging sluiten, wat zorgde voor geruchten dat er te weinig goederen zouden aangeleverd worden. 

De overheid van Hongkong benadrukte dat er geen reden tot paniek was. Desondanks de pogingen van de stad om inwoners te kalmeren, leidde paniekaankopen ertoe dat inwoners massaal toiletpapier, rijst, ontsmettingsmiddel en andere poetsmiddelen begonnen te hamsteren. Gevolg daarvan is dat veel winkelrekken nu leeg staan in de supermarkten.

Huishoudproducten zoals toiletpapier en tissues zijn schaars in Hongkong, nadat door paniek inwoners zoveel mogelijk zijn beginnen hamsteren.
AP Huishoudproducten zoals toiletpapier en tissues zijn schaars in Hongkong, nadat door paniek inwoners zoveel mogelijk zijn beginnen hamsteren.

 Hongkong is momenteel in een gedeeltelijke lockdown. De regering treft maatregelen om de verspreiding van covid-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus, tegen te gaan.

Het coronavirus besmette meer dan 70.500 mensen. Op het Chinese vasteland zijn meer dan 1.770 mensen aan de ziekte overleden. In Hongkong zijn er 57 bevestigde gevallen en één sterfgeval. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.