Gewapend commando helpt gedetineerde ontsnappen aan ingang van rechtbank

Drie gewapende daders wisten de politie te verrassen.
AFP Drie gewapende daders wisten de politie te verrassen.
Een gewapend commando heeft deze ochtend voor het gerechtsgebouw in de Zuid-Franse stad Tarascon een penitentiaire escorte aangevallen. Een gevangene die voor de onderzoeksrechter moest verschijnen kon hierdoor ontsnappen.

Drie zwaarbewapende daders kwamen omstreeks 08.30 uur aan voor het justitiepaleis. Drie agenten begeleidden er op dat moment een gedetineerde van de gevangenis van Béziers. De daders hebben meerdere schoten gelost, maar daarbij raakte niemand gewond. Een agent die weigerde om de gedetineerde los te laten, kreeg een klap tegen het hoofd.

Een gerechtelijk onderzoek moet nu nagaan of er genoeg veiligheidsmaatregelen genomen waren om deze gevaarlijke gevangene te begeleiden. De gedetineerde zou al eerder een ontsnappingspoging ondernomen hebben. 

Het gaat om een 27-jarige man die sinds 26 september 2017 in voorlopige hechtenis zat wegens een gewapende overval en bendevorming. Volgens een bron dicht bij het dossier werd hij vervolgd in vier zaken en was hij de dader van meerdere gewelddadige carjackings in Aix-en-Provence en Tarascon.

Het gerechtsgebouw in kwestie.
AFP Het gerechtsgebouw in kwestie.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filip Vanlaeken

  Anarchie in Europa : het paradijs voor gespuis allerhande. De brave burger isis weer de dupe van laksheid en onkunde. Kijk naar NewYork : nultolerantie en bikkelhard beleid werken wel, of roodgroen dat nu graag hoort of niet.

 • Eric De landtsheer

  In België zou dat niet nodig geweest zijn te ontsnappen. Met zo een palmares op je kerfstok ga je gewoon naar de rechtbank en 20 minuten later ben je een vrij man, indien je al in t gevang zou gezeten hebben...

 • Jan Hendrickx

  Kunnen die heren van het gerecht niet zelf naar gevangenis gaan .Zou veel goedkoper zijn en die 2bij ons zouden ook niet gaan lopen zijn.

 • Yves Van Rossem

  Hij zat vast voor onder andere "bendevorming" ... ergens logisch dat er dan een bende is.