Gevonden lichaam bij Gardameer is van vermiste Koen (17)

ANP/politie
Het lichaam dat vanmiddag gevonden werd bij het Gardameer is van de vermiste Nederlandse tiener Koen van Keulen (17). Dat melden onze collega's van het Algemeen Dagblad. Het lichaam werd aangetroffen in een greppel met vijftig centimeter water, naast een smalle weg in de buurt van pretpark Gardaland en tussen de camping waar Koen verbleef en een andere kampeerplaats. Het zou daar al enkele dagen gelegen hebben, meldt AD.nl.

Uit het eerste onderzoek van de Italiaanse politie valt op te maken dat de tiener een paar meter naar beneden is gevallen en in de greppel is terechtgekomen. Uit enkele afgebroken takken zou af te leiden zijn dat hij zichzelf vermoedelijk nog heeft proberen op te trekken. De jongen is hoogstwaarschijnlijk vandaag pas gevonden omdat hij boven is komen drijven.

Wrang genoeg is Koen vermoedelijk slachtoffer geworden van zijn eigen drang om veilig naar de camping terug te wandelen. Omdat er door de dicht op de weg staande vangrails geen veilige plek was om op de baan te lopen, besloot hij om aan de buitenkant te lopen, maar daar was het glad in de berm door de regen. Volgens AD.nl werd de jongen niet aangereden.

Hulpdiensten bij de plek waar het lichaam gevonden werd.
ANP Hulpdiensten bij de plek waar het lichaam gevonden werd.

Massale zoektocht

De 17-jarige Koen was sinds vrijdagochtend vermist, nadat hij niet terugkeerde van een avondje stappen met vrienden in de buurt van de camping in Pacengo, waar hij met zijn ouders en vrienden verbleef. De vermissing zorgde voor een massale zoektocht, waar zowel hulpdiensten als vrijwilligers aan deelnamen. Er waren al speurhonden uit Nederland onderweg naar het toeristische gebied om mee te helpen zoeken naar de tiener.

Op de plek waar het lichaam gevonden werd, zijn veel hulpdiensten ter plaatse. Er is ook een speurhond ingeschakeld. 
Ook de familie van Koen is inmiddels aangekomen. 

Leden van de Nederlandse Stichting Reddingshonden (RHWW) waren onderweg naar Italië om mee te helpen zoeken naar de vermiste jongen.
ANP Leden van de Nederlandse Stichting Reddingshonden (RHWW) waren onderweg naar Italië om mee te helpen zoeken naar de vermiste jongen.

Camping

Uit verklaringen van getuigen zou blijken dat Koen donderdagnacht niet meteen naar zijn eigen camping terugging, omdat hij een meisje eerst veilig naar haar camping terug wilde brengen. De exacte omstandigheden van zijn verdwijning en overlijden worden nog onderzocht.

Koen van Keulen (links) op een foto vrijgegeven door de familie.
ANP Koen van Keulen (links) op een foto vrijgegeven door de familie.
ANP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raymond van Dooren

  Wij komen al jaren naar het Gardameer en die wegen zijn echt niet fijn om te rijden. Te fietsen laat staan te lopen... zo ontzettend zwaar voor de ouders om Op zon akelige, niets dienende manier je zoon te moeten missen.. heel veel sterkte!

 • Dick van Aggelen

  Sterkte voor vader en moeder en andere bebestaanden.

 • Erwin Vandriessche

  Gewoon vreselijk om dit te moeten meemaken als je op vakantie bent met je kinderen. Maar enkele meters naar beneden gevallen op een bijna vlakke rechte weg met nergens bergen of bermen? Is hij niet aangereden en dan vluchtsmisdrijf? Zijn eredienst voor een jonge dame heeft hem nu zijn leven gekost , triestig RIP.

 • didier de coster

  vreselijk , geen woorden voor , hopelijk komt de waarheid boven maar zoals je weet in het buitenland toch altijd iets anders , kom ik als ouder nooit te boven , nooit

 • Juliette Francois

  Ach mensen toch... Dit is zo vreselijk, een mooi jong leven zomaar weg...