Gevonden jas is die van vermiste Nederlandse Anne Faber (25), ook een rugzak aangetroffen

anp
Een jas die dinsdag was gevonden in het Nederlandse dorp Huis ter Heide is inderdaad van de vermiste Anne Faber (25). Volgens de politie blijkt dat uit de eerste onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De verdwijning van de Utrechtse houdt Nederland al een week in de ban.  Vandaag  vonden de speurders in het Blookerpark een rugzak die goed van haar kan zijn geweest.

Faber vertrok vrijdagavond uit Utrecht voor een lange fietstocht en is sindsdien vermist. Het laatste teken van Anne Faber was vrijdag om 18.50 uur, toen zij een selfie maakte en die naar haar vriend stuurde. Uit onderzoek blijkt dat deze foto genomen is op de hoek van de Amsterdamsestraatweg en de Hilversumsestraatweg in de gemeente Baarn.

Daarna lijkt ze de kortste weg naar huis te kiezen: haar vriend woont in Rijnsweerd en via Soest, Den Dolder, Huis ter Heide en De Bilt komt ze daar het snelst. Anne komt rond 19.30 uur langs de Soester Duinen, want daar straalt haar telefoon het laatste signaal uit. Maar ze komt nooit thuis aan.

Zaterdag wordt de eerste zoekactie gestart. Vrienden van Anne zijn via de sociale media naar haar op zoek. Ook hangen ze posters op in Baarn. Vanaf zondag helpt ook de politie mee met zoeken. Er is onder meer gebruikgemaakt van een politiehelikopter die keek of Anne via warmtebeelden te vinden was. De politie heeft maandagavond nog met honden naar Anne gezocht langs de Soester Duinen, maar zonder resultaat.

In Huis ter Heide wordt dinsdagavond de bovengenoemde jas gevonden die nu wel degelijk blijkt van Faber te zijn. Die avond deed de politie urenlang met speurhonden onderzoek in het bosperceel waar het kledingstuk is aangetroffen. De agenten troffen verder niets aan.

De Mobiele Eenheid (ME) heeft woensdagavond in linie gezocht in het gebied waar dinsdagavond kleren werden gevonden die vermoedelijk van de vermiste Anne Faber zijn. Of dat onderzoek iets heeft opgeleverd, is nog onduidelijk.

In een vijver van het Blookerpark bij Huis ter Heide is donderdagavond een fiets gevonden die veel lijkt op de fiets van de 25-jarige Utrechtse. Het afzoeken van de bodem door een dregteam leverde niets op.  Alles wijst er volgens de politie op dat de fiets van de vermiste vrouw is, maar onderzoek moet hier nog definitief zekerheid over geven.Het NFI onderzoekt ook of er andere sporen op de jas zitten. Daarover kan de politie nu nog geen uitsluitsel geven, aldus een woordvoerder. Vandaag zoekt de mobiele eenheid verder rondom de vijver in het Blookerpark. De politie liet vrijdag de vijver in het park leegpompen. De hele bodem werd doorzocht, maar er werden geen nieuwe sporen gevonden. Haar telefoon werd niet gevonden. De aangetroffen rugzak lag niet in het water, maar elders in het park.

"Ongeluk zeer onwaarschijnlijk"

Wat er met Anne is gebeurd blijft onduidelijk. Een scenario dat de politie "zeer onwaarschijnlijk" acht, is dat ze een fietsongeluk heeft gehad. Intussen heeft de politie al ruim vijfhonderd tips over de zaak binnengekregen. Hoe bruikbaar de informatie is, moet nog blijken.

Op basis van de foto en gegevens van haar telefoonsignaal kon de politie achterhalen dat Anne door het bosrijke gebied is gefietst dat nu al dagen wordt uitgekamd. Haar familie en vrienden en de politie blijven verder zoeken naar de vrouw die vorige week vrijdag een stukje ging fietsen, nog een verregende selfie naar haar vriend stuurde en toen spoorloos verdween.anp
anp
anp10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick van Aggelen

  Ik heb er en naar voorgevoel bij. Ik hoog nog op een wonder tegen beter weten in. Sterkte voor familie en vrienden en de vrijwilligers en andere hulpverleners vele malen dank voor uw inzet.

 • Samuel Peeters

  De vrouw was op de verkeerde plaats op verkeerde tijdstip heet dat dan. Maar zulke uitspraken doen uitschijnen dat men er zich maar dan bij neerlegt, maar dat hoort niet! ,Hoe lang nog voordat men het recht in eigen handen neemt?

 • Sophie Thange

  Ooh, dit ziet er echt niet goed uit :( Ik vrees dat iemand zich vergrepen heeft aan haar! Hopelijk vinden ze haar levend terug

 • Sobek Wessels

  Denk dat ze niet terug gevonden wordt . Er lopen heel veel gestoorde mensen rond en veel gekende van het gerecht die ze niet levenslang willen vaststeken om welke reden dan ook .

 • Mark Daenen

  De kans dat zij nog leeft is heel erg klein jammer genoeg. Hopelijk wordt ze teruggevonden zodat de familie dit kan afsluiten..