Gevonden brokstuk in Nederland niet afkomstig van vliegtuig vermiste voetballer Sala

Twitter @advandenberge
Het brokstuk dat gisteren werd gevonden bij de Tweede Maasvlakte bij Rotterdam is niet afkomstig van een vliegtuig. Dat blijkt uit onderzoek van het Team Luchtvaarttoezicht van de Nederlandse politie. 

Gisterenavond werd het brokstuk gevonden na een melding van een voorbijganger, waarbij werd gesuggereerd dat het wel eens een stuk van het vliegtuigje van de vermiste voetballer Emiliano Sala zou kunnen zijn. 

Daarop zochten de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), de brandweer en de politie bij de Maasvlakte naar meer brokstukken. Die zoektocht leverde niets op. Nu blijkt dat het brokstuk niet van het bewuste vermiste vliegtuig afkomstig is. Volgens de politie is het “een stuk schroot, bijvoorbeeld van een zeecontainer”. Het onderzoek is daarmee afgesloten. 

Het vliegtuigje van Sala verdween vorige week boven zee van de radar toen het onderweg was van Frankrijk naar Cardiff in Wales. Het is nog niet gelukt het toestel op te sporen, deze week zijn wel langs de Franse kust twee kussens gevonden die vermoedelijk van het vliegtuigje afkomstig zijn.

ANP
ANP

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.