Gevonden beenderen in Vaticaan zijn niet van Emanuela Orlandi

EPA
Er is geen link gevonden tussen de beenderen die gevonden werden op een kerkhof in het Vaticaan en de verdwijning van Emanuela Orlandi 36 jaar geleden. Uit het onderzoek van de forensische wetenschappers is gebleken dat de duizenden beenderen uit de 19e eeuw dateerden of zelfs nog ouder waren. Dat heeft Matteo Bruni, woordvoerder van het Vaticaan, vandaag verklaard.

Orlandi, de dochter van een personeelslid van het Vaticaan, verdween in 1983 spoorloos na een bezoek aan de muziekschool. Het Italiaanse meisje was toen 15 jaar. Over haar verdwijning doen intussen allerlei complottheorieën de ronde.

Het Vaticaan liet in de zoektocht naar Emanuela onlangs de graven openen van twee adellijke vrouwen die begraven liggen op het Campo Santo dei Teutonici e dei Fiamminghi. Het ging om de graven van Sophie von Hohenlohe (gestorven in 1836) en hertogin Charlotte Friederika van Mecklenburg (gestorven in 1840). Verrassend genoeg bleken ze leeg te zijn.

Iets later werden knekelhuizen met beenderresten ontdekt op het kerkhof, waar geestelijken en edellieden begraven liggen, maar ook daar werden dus geen beenderen van Orlandi aangetroffen.

AFP
EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Bogaert

    Toch straf dat het Vaticaan duizenden beenderen op een paar weken kan onderzoeken, terwijl gespecialiseerde labo's daar maanden of zelfs jaren over doen. En onze pers slikt het allemaal.

  • Jean West

    Hallo, duizenden beenderen op DNA onderzoeken kan niet op een paar weken tijd.