Gevluchte Saudische zussen verlaten Georgië om “nieuw leven in nieuw land” te beginnen

Maha & Wafa al-Subaie
Twitter Maha & Wafa al-Subaie
De twee Saudische zussen die beroemd werden nadat ze naar Georgië vluchtten en daar online om bescherming vroegen, lieten vandaag weten een nieuw leven te beginnen in een land waar hun familie hen niet kan vinden. 

De twee vrouwen zouden in hun vaderland misbruikt zijn door verwanten, en als vrouw onderdrukt zijn door de strenge islamitische regels.

Maha (28) en Wafa al-Subaie (25) startten in april na aankomst in Tbilisi een campagne op internet om ergens op de wereld een veilige verblijfplaats te vinden. “We zijn ontzettend blij te kunnen aankondigen dat we Georgië gaan verlaten'', twitterden ze, met beelden van zichzelf op het vliegveld.

Het duo had asiel aangevraagd in de voormalige Sovjet-republiek maar zag daarvan af uit angst dat familieleden of ingehuurde mannelijke bewakers hen zouden komen halen. Hun nieuwe bestemming blijft voorlopig nog een tijdje geheim. “Als we zijn gesetteld in ons nieuwe huis en ons leven daar hebben hervat, blijven we Saudische vrouwen steunen. We gaan door met de strijd tegen de misstanden'', zeggen de twee nog. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vloebergs Jan

    veel succes

  • Lucien Mertens

    Respect...