Gevluchte doodrijder Frans jongetje (10) in hechtenis

De politie verspreidde het signalement van bestuurder Killian (20) en passagier Gaëlle (21).
EPA De politie verspreidde het signalement van bestuurder Killian (20) en passagier Gaëlle (21).
Een automobilist die op 9 juni in het Franse Lorient (Bretagne) twee kinderen aanreed en daarna vluchtte, is opgepakt. Bij het vluchtmisdrijf kwam de tienjarige Bunyamin om het leven, zijn neefje (7) ligt nog steeds in het ziekenhuis.

De automobilist is opgepakt in Morbihan, zo’n 50 kilometer ten noordoosten van Lorient, meldt Le Parisien. De zaak zorgde voor grote beroering in Frankrijk. Het parket verspreidde twee dagen na de feiten het opsporingsbericht van de twee inzittenden: Killian (20) en passagier Gaëlle (21).

De bestuurder was voordien gevlucht voor een politiecontrole. Hij bleek rond te rijden zonder een rijbewijs. Na het  ongeval vluchtte hij en Gaëlle te voet. Vier dagen na het ongeval werd  het meisje al ingerekend.

Bunyamin van Turkse afkomst, werd drie dagen na de aanrijding onder grote belangstelling begraven. Een dag later stapten honderden mee in een stille mars.

Photo News
Photo News
Photo News
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludo Hermans

    Justitie België kennende, hoop ik dat zoiets in Frankrijk zeker anders aangepakt wordt!

  • Raf Coppens

    dat ze hem levenslang geven en ergens in een kelder vergeten, of een briefke dat hij nooit nog Europa mag betreden aangezien hij vogelvrij verklaard is.

  • Ludo Hermans

    Beste Franse justitie, kijk niet naar België want hier krijgen ze nog 25 kansen! Wij hebben Geens!