Geviseerde Democraten bieden weerstand aan Trump: “We laten ons niet afleiden”

De door Trump geviseerde Amerikaanse Congresleden Ayanna Pressley, Ilhan Omar, Rashida Tlaib en Alexandria Ocasio-Cortez houden een nieuwsconferentie.
REUTERS De door Trump geviseerde Amerikaanse Congresleden Ayanna Pressley, Ilhan Omar, Rashida Tlaib en Alexandria Ocasio-Cortez houden een nieuwsconferentie.
De vier congresleden van de Democraten die volgens president Donald Trump beter “terug kunnen gaan naar het land waar ze vandaan komen” laten zich niet afleiden door de verbale aanvallen van Trump die volgens hen racistisch zijn.

"Ik ben niet verrast dat hij de retoriek gebruikt die hij ook hanteert als hij internationale mensenrechten schendt en duizenden kinderen weghaalt bij hun families", reageerde Alexandria Ocasio-Cortez, een van de vier vrouwen. "Maar ik weet ook dat wij de focus houden op onze agenda, want dit is allemaal alleen maar afleiding. “Zwakke geesten en zwakke leiders dagen loyaliteit aan ons land uit om te voorkomen dat het beleid wordt uitgedaagd en besproken", sneerde Ocasio-Cortez naar Trump.

De Amerikaanse president had zondag via Twitter uitgehaald naar vier Democratische congresleden: naast Ocasio-Cortez ook Ilhan Omar, Ayanna Pressley en Rashida Tlaib. Gisteren herhaalde hij die woorden nog eens en liet hij weten dat het hem niets uitmaakte dat mensen zijn tweets racistisch vonden. "Veel mensen zijn het met me eens", zei hij.

Vuurtje extra opgestookt

Vandaag stookte Trump het vuurtje nog eens extra op door te tweeten dat “de Democraten zich hebben proberen te distantiëren van de vier ‘progressieven’, maar dat ze nu gedwongen zijn hen te omarmen. Dat betekent dat ze het Socialisme steunen, en haat jegens Israël en de VS! Niet goed voor de Democraten!", klonk het.

De tweet kwam nadat bekend werd dat Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, een resolutie wil laten stemmen waarin Trumps “xenofobe tweets” veroordeeld worden. “Dit weekend ging de president nog onder zijn eigen lage normen door schandelijke taal te gebruiken over leden van het Congres”, zei Pelosi in een verklaring. Ze vroeg daarbij ook de steun van haar Republikeinse collega’s in het veroordelen van de tweets, maar daar gaven voorlopig pas slechts enkele Republikeinen gehoor aan.

De door Trump geviseerde Amerikaanse Congresleden Ayanna Pressley, Ilhan Omar, Rashida Tlaib en Alexandria Ocasio-Cortez houden een nieuwsconferentie.
AP De door Trump geviseerde Amerikaanse Congresleden Ayanna Pressley, Ilhan Omar, Rashida Tlaib en Alexandria Ocasio-Cortez houden een nieuwsconferentie.

Bekijk ook: Geschokte reacties nadat Trump gekleurde Democraten aanraadt “terug te keren naar hun eigen land”
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Fons Casteels, uw retoriek is in zodanig veel bochten verwrongen als ware u Trump zelf. Bravo, ik had niet gedacht dat 2 dergelijke clowns tegelijk in dit universum konden bestaan.

 • Mike Bemelmans

  Ik zie hier 4 vrouwelijke racisten die de radicale regimes in het buitenland steunen. Racisme tegen het westen is ook racisme, en dat moet iedereen eens kunnen begrijpen.

 • Fons Casteels

  Die vier verzuurde parlementsleden zullen met hun racistische uithaal naar Trump en hun xenofobe uithaal naar Israël ervoor zorgen dat Trump herverkozen raakt. Trouwens, Trump heeft niét gezegd dat ze terug moeten naar hun geboorteland of het land waarmee ze dwepen. Trump heeft gezegd dat ze eens naar ginder op reis moeten om hun linkse toverformule uit te proberen - en dat ze dan kunnen terugkomen naar Amerika om te zeggen of hun linkse magie kan werken.

 • Wesley Gevaert

  Dat Trump begint met zijn vrouw en haar familie terug te sturen. En als hij terugwerkende kracht wil invoeren, waar hij al op gezinspeeld heeft, mag hij het zelf ook afdruipen en asiel aanvragen in Duitsland.

 • Jurgen Meurs

  Ik snap echt niet dat zovele achter hem kunnen blijven staan na nog maar eens een zeer merkwaardige uitspraak. Hoezo moeten deze vrouwen eerst maar eens orde in hun eigen land brengen, de VS is hun eigen land, 3 van de 4 zijn er geboren, de vierde is er al 15 jaar staatsburger. Wat wil zeggen dat ze een examen heeft moeten doen om zich amerikaan te noemen en nog slaagde ook, ik durf te wedden dat Trump het wss niet zo goed zou doen.