Gevangene uit Guantánamo Bay overgebracht naar Saoedi-Arabië

Archieffoto: Een gevangene in de gevangenis van Guantánamo Bay
afp Archieffoto: Een gevangene in de gevangenis van Guantánamo Bay
 Voor het eerst sinds Donald Trump president is, hebben de Amerikanen een gevangene van Guantanamo overgeleverd aan Saoedi-Arabië. Daar zal hij de rest van zijn straf, 13 jaar cel, uitzitten.

Ahmed al-Darbi pleitte in 2014 schuldig aan deelname in plannen om aanvallen uit te voeren voor de terreurbeweging al-Qaeda. Hij stemde in om te getuigen tegen twee andere gevangenen in Guantanamo. 

De gevangenis op Guantánamo Bay
afp De gevangenis op Guantánamo Bay

De laatste keer dat een gevangene uit Guantanamo werd getransfereerd, was op 19 januari vorig jaar. Dat was een dag voor Trump zijn intrek name in het Witte Huis. Er zitten volgens het Pentagon nog 40 mensen gevangen in de militaire gevangenis op Cuba.

Trumps voorganger Barack Obama wilde de omstreden gevangenis aanvankelijk laten sluiten, maar mislukte daarin. Trump liet al verstaan dat hij de gevangenis wil blijven gebruiken.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • willy cornille

    Guantánamo = Cubaans grondgebied, onrechtmatig bezet door de Verenigde Staten.

  • dominique castelein

    hier mogen we geen terroristen uitzetten van onze linkse rechters,ze moeten zich zelf laten ontploffen tussen onschuldige burgers,we moeten ze pamperen en onderhouden,goed van De President,zo ene hebben we hier ook nodig in Europa ipv natte dweils die ons handen vol geld kosten en die nnu nog meer willen