Getroffen school in Oss opent opnieuw de deuren voor leerlingen én ouders

Mensen leggen bloemen nabij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss waar bij een ongeluk tussen een trein en de bakfiets zijn vier kinderen omgekomen.
ANP Mensen leggen bloemen nabij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss waar bij een ongeluk tussen een trein en de bakfiets zijn vier kinderen omgekomen.
Basisschool De Korenaer in het Nederlandse Oss opende vanmorgen de deuren opnieuw voor de leerlingen. De school paste wel het programma aan en begint met een gezamenlijke bijeenkomst voor alle ouders en de ongeveer vierhonderd schoolkinderen. Ook slachtofferhulp is aanwezig.

Alle vijf kinderen die donderdag betrokken waren bij het ongeval met de elektrische bolderkar (stint) zaten op De Korenaer. Op de school hangt de vlag halfstok. Op het schoolplein zijn bloemen en knuffels neergelegd. Ouders en kinderen trotseren de stromende regen om daar even stil te blijven staan.

"Mijn juf moest gisteren zo huilen", vertelt een tienjarige leerling van de school. "Toen kwam er later een andere juf die we niet kenden." Ook vandaag staan volgens scholenstichting SAAM, waar De Korenaer bij hoort, leerkrachten van andere scholen klaar om hun collega's te helpen. "Invalkrachten, mensen die eigenlijk niet op vrijdag werken, iedereen heeft zich gemeld om te helpen als het nodig is."

School afgesloten voor buitenwereld

De school in een bosrijke omgeving heeft verschillende ingangen. Die zijn vrijdag allemaal hermetisch afgesloten voor anderen dan de schoolgemeenschap. Na de gezamenlijke bijeenkomst praten de kinderen in hun eigen groep over wat er is gebeurd. Ze mogen ook brieven schrijven of tekeningen maken voor hun getroffen schoolgenootjes. Die krijgen later een goede plek, zegt de schoolleiding. Ouders kunnen bij elkaar blijven in een aparte ruimte.

De elektrische bolderkar, met vijf kinderen en een begeleidster in, kon niet op tijd stoppen aan een gesloten overweg. Vier kinderen kwamen om.
Ook bij het treinstation Oss West ligt een bloemenzee. De gemeente Oss heeft vrijdagmorgen tenten geplaatst boven de bloemenzee. Dat is volgens een toezichthouder gedaan vanwege de regen. De herdenkingsplek is vlakbij de spoorwegovergang waar donderdag een trein de elektrische bakfiets aanreed.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lore Kluwer

    Oss west, thuis best.

  • Pedro Gonzalez

    Het is afgrijselijk als je zoiets overkomt. Zo dicht bij huis. Denk er ook even aan wat in andere landen ver van hier dit doodgewoon is geworden. En het waren ook kinderen. Kinderen van iemand en ouders van iemand.