Gestoorde jongeman wilde ook stiefbroertje afslachten

Kos
Elliot Rodger (22), de gestoorde jongeman die vrijdag zes mensen ombracht in Santa Barbara, wilde eerst ook zijn broertje van zes jaar afslachten. Hij was ook van plan om zijn stiefmoeder dood te steken. Dat blijkt uit het 141 pagina's tellende manifest dat de twintiger schreef en vlak voor de moorden bezorgde aan familie en vrienden. Dat schrijft de Britse nieuwssite Daily Mail.

Elliot was gek op zijn jongere stiefbroertje, maar vreesde dat de knaap later meer succes zou hebben bij de meisjes en dus moest hij dood. De twintiger wilde vrijdagochtend toeslaan, op van de 'Dag van de Vergelding', omdat zijn vader, de bekende Hollywoodregisseur Peter Rodger, dan op zakenreis was. "Het zal moeilijk worden, want ik creëerde het laatste jaar echt een band met mijn broertje. Hij respecteerde me en keek naar me op. Maar ik moet het doen. Als ik geen aangenaam leven kan leiden, dan hij ook niet!', staat in het manifest.

Zijn stiefmoeder wilde hij ook ombrengen, "maar dat zal gemakkelijk zijn", schreef Rodger in het document. "Het enige wat ik moet doen, is nadenken over alle kwetsende dingen die ze gezegd heeft tegen mij in het verleden en dan het mes in haar nek planten."

De plannen om zijn broertje te vermoorden, smeedde Rodger al in oktober 2013, nadat stiefmoeder Soumaya had opgeschept over het succes dat haar zoontje later zou hebben. De gefrustreerde jongeman - die nog maagd was en meisjes haatte - schreef in zijn manifest : "Mijn kleine broer zal een van hen (de populaire jongens, nvdr.) worden. Meisjes zullen van hem houden. Hij zal een van mijn vijanden worden. Ik zal niet toelaten dat hij het leven leidt waar ik altijd van gedroomd heb", pende Dodger neer.

Zes doden, dertien gewonden
Het tweetal werd vrijdag gelukkig niet vermoord. Of dat bewust gebeurde of een ongeluk was, is niet bekend.

De twintiger vermoordde wel zes andere mensen. Nadat hij zijn twee huisgenoten en hun vriend had neergestoken, schoot Rodger twee studentes neer bij de campus van de University of California. Een derde persoon werd door meerdere kogels getroffen. De verdachte stapte daarna een delicatessenzaak binnen waar hij een student neerschoot. Rodger pleegde daarna zelfmoord. Hij werd met een hoofdwonde gevonden in een autowrak. Naast het overlijden van de zes slachtoffers en de schutter raakten ook dertien mensen gewond. Acht van hen werden door meerdere kogels geraakt, vier werden aangereden door de verdachte en een persoon liep lichte verwondingen op.

Voor hij aan zijn slachtpartij begon, zette Rodger een video met zijn moordplannen op YouTube. De advocaat van de familie meldde na de aanvallen dat de jongeman leed aan een hevige vorm van het Asperger-syndroom en door verschillende specialisten werd opgevolgd.

Mijn kleine broer zal een van hen worden. Meisjes zullen van hem houden. Hij zal een van mijn vijanden worden. Ik zal niet toelaten dat hij het leven leidt waar ik altijd van gedroomd heb

Dolle schutter Elliot Dodger