Gespietst en opgehangen: dorpelingen maken bedreigde Sumatraanse tijger af

AFP
Gespietst en opgehangen aan een balk onder het plafond. Dat is het trieste lot van een Sumatraanse tijger die door enkele inwoners van het Indonesische dorpje Hatupangan werd vermoord. De Sumatraanse tijger is echter een bedreigde diersoort. Er zouden nog amper 500 Sumatraanse tijgers in het wild leven.

De inwoners van het dorpje Hatupangan dachten dat het wilde dier dat ze in hun dorp gezien hadden over "bovennatuurlijke krachten" beschikte. Wat daarop volgde was een gruwelijke klopjacht op het dier. Enkele inwoners trokken de jungle in. Klaar om de tijger te doden. Toen de dorpelingen de Sumatraanse tijger hadden gevonden, vielen ze hem aan. Dat schrijft Daily Mail.

Tijdens de aanval raakten echter twee van de dorpelingen gewond, waardoor ze noodgedwongen naar het dorp terugkeerden. Daar werd de woede nog verder aangewakkerd. Enkele mannen keerden terug naar de jungle, op zoek naar de tijger.

Ondanks de waarschuwingen van de dierenbescherming, brachten de man hun genadeloze plan tot uitvoering. De dorpelingen doodden de tijger met een speer, rukten zijn ingewanden er vervolgens uit en hingen hem op aan een balk zodat iedereen uit het dorp hun vangst kon zien. 

Volgens de autoriteiten zouden ook enkele organen van het dier ontbreken, al werd niet vermeld welke. Er werd een onderzoek door de politie gestart.
22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gaston FOUBERT

  In de zoo kunnen deze dieren moeilijk de mens ontwijken met een paar tientallen meters oppervlakte. Geen appelen met peren vergelijken.

 • Manten Kalle

  Zelfs in de zoo vallen deze beesten verzorgers aan. Als die mensen doodsbang waren, hebben ze goed gehandeld. Of zouden jullie ook liever jullie kind of kleinkind opofferen in het voordeel van de tijger ?

 • Karel Van Geel

  De bedreigde dorpelingen zorgden er voor dat er geen bedreiging meer is meer is hier niet over te zeggen.

 • Gaston FOUBERT

  Dat dier vormde helemaal geen bedreiging voor de mens want zal zoals elk ander dier de mens vermijden. Het kan een bedreiging zijn geweest voor de veestapel en doordat ze er geen vat op kregen werd er aan de duivel gedacht. Lees het boek "De menseneter van Tjarinti" en je leert de tijger kennen. Zijn levenswijze, zijn sluwheid, hoe hij jaagt en hoe je hem kunt verjagen door simpelweg bezwete keding op te hangen. Leer de natuur kennen, er is plaats voor iedereen.

 • Marcus Camps

  Wie wil er eentje in zijn bossen achter de deur. Nog een krokodilletje erbij en we zijn vertrokken. Letterlijk dan, niemand zal er blijven wonen. Oordeel niet als je er zelf niet woont. Het feit dat die dieren er bij hun nog wonen in beperkte mate en niet bij ons, zegt meer over ons dan over hun.