Geschorste advocaat Moszkowicz presenteert vanavond 'PowNews'

Nog geen maand na zijn schorsing, heeft Bram Moszkowicz al een boek klaar.
ANP Nog geen maand na zijn schorsing, heeft Bram Moszkowicz al een boek klaar.
Het Nederlandse nieuwsprogramma 'PowNews' pakt voor zijn laatste uitzending van het seizoen uit met een stunt: de geschorste flamboyante strafpleiter Bram Moszkowicz is vanavond de gelegenheidspresentator.

Die afspraak heeft de Amsterdammer met Rutger Castricum, verslaggever van 'PowNews', vorige maand gemaakt. Bram Moszkowicz (52) werd eind april definitief uit de advocatuur gezet. De Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten had een tuchtzaak tegen de flamboyante pleiter aangespannen onder andere wegens het stelselmatig aannemen van contante betalingen van boven de 15.000 euro, zonder ze aan de deken te melden.

Moszkowicz was in het verleden advocaat van onder meer  Geert Wilders, de Surinaamse dictator Desi Bouterse en topcrimineel Willem Holleeder. Volgens PowNews krijgt Moszkowicz geen vergoeding voor de klus.

'PowNews' vanavond om 22:45 op Nederland 3.

Verschillende Nederlandse nieuwsrubrieken beginnen overigens bijna aan een maandenlange vakantie, waarna de zomerprogrammering van start gaat.

De VARA zendt nog tot 31 mei 'De Wereld Draait Door uit', de  bestbekeken talkshow van Nederland. Op 2 september keren Matthijs van Nieuwkerk en zijn kompanen weer terug voor het dagelijkse programma rond half 8. De andere dagelijkse talkshow van de zender, 'Pauw en Witteman', begint een week eerder aan de zomerstop. Ook dit programma is op 2 september terug.