Geschiedenisleraar doet unieke vondst in pak Frosties

Twitter
De Canadees Stephane Gaudette (47) heeft een bijzondere vondst gedaan tijdens het ontbijt vorige week. Toen hij maandag een pak Frosties opendeed, vond de geschiedenisleraar een boodschap van voormalige arbeiders van de fabriek, die in december 2014 de deuren sloot, op de verpakking.

"Dit is de laatste zak ontbijtgranen voor de Canadese markt van Kellogg's London die in de fabriek van Otario van de band is gerold." Het bericht was ondertekend door drie oud-werknemers, onder wie Mike Cascadden (47).

Gaudette was in het gezelschap van zijn vrouw en twee kinderen toen hij de handgeschreven boodschap ontdekte op de verpakking. Volgens de Canadees was het een emotioneel moment. "Het is een triest artefact", zei Gaudette over de vondst.

Boeken toe na 107 jaar

Meer dan 100 jaar zorgde de Kellogg's-fabriek voor economische zekerheid in de regio. Tal van families waren er tewerkgesteld. Zelf werkte Cascadden 24 jaar bij de Amerikaanse producent. Zijn vader en grootouders sleten hun hele carrière in de fabriek, meldt The Toronto Star.

In december deed de vestiging in Ontario na 107 jaar de boeken toe, waardoor 550 jobs verloren gingen.

"De Kellogg's-fabriek vormt inderdaad een belangrijk deel van onze geschiedenis", zegt Amber Lloydlangston, curator van het museum van London. Ze hoopt dat het pak op een dag in het museum zal belanden. Voorlopig gebruikt Gaudette de doos als lesmateriaal in de klas.

"Kellogg's is mijn DNA"

The Toronto Star zocht de man op die de boodschap achterliet op de verpakking. "Toen ik vernam dat het om de laatste verpakking ging, pakte ik de zak en schreef de boodschap er op. Twee collega's zetten hun naam eronder." Dat de doos in handen kwam van een geschiedenisleerkracht vindt de veertiger geweldig. "De verpakking had bij niemand anders beter kunnen terechtkomen."

Cascadden is intussen bij een ander bedrijf aan de slag. Hij werkt nu in de automobielindustrie, maar nog altijd rouwt hij om de sluiting van Kellogg's in Ontario. Over zijn bericht wilde hij dit nog kwijt: "Dit is mijn erfenis, Kellogg's is mijn DNA."