Gerenommeerde Britse ballonvaarder komt om bij ongeval met zelfontworpen luchtballon

Julian Nott
Facebook/AP Julian Nott
De bekende Britse ballonvaarder en wetenschapper Julian Richard Nott is dinsdag om het leven gekomen na een ongeval met een luchtballon in de Amerikaanse staat San Diego. Hij heeft meer dan 79 ballonwereldrecords op zijn naam staan.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Afgelopen weekend landde Nott met een zelfontworpen luchtballon die voorzien was van een speciale cabine. Drie uur na de landing, toen hij aan het opruimen was, kwam de cabine op hem terecht. Nott werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.

Een van Notts records is een hoogterecord van 16.764 meter met een heteluchtballon. Twee jaar geleden, op zijn 72ste, maakte hij nog een duosprong van maar liefst 9.727 meter uit een vliegtuigje.

Nott in 1972
AP Nott in 19721 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tony Van De Perre

    De staat San Diego?