Ga naar de mobiele website
^ Top

Gerechtelijke bron: "Aanvaller luchthaven Parijs-Orly was onder invloed van alcohol en drugs"

REUTERS
De man die zaterdag een vrouwelijke militair aanviel op de Parijse luchthaven van Orly en daarna werd doodgeschoten, was onder invloed van alcohol en drugs. Dat meldt een gerechtelijke bron.

Alcohol, cannabis, cocaïne
"De toxicologische analyses van vandaag hebben aangetoond dat hij een alcoholpromillage van 0,93 gram per liter bloed had, en er werd ook cannabis en cocaïne aangetroffen", aldus de bron. Ziyed Ben Belgacem, een 39-jarige Fransman die al verschillende keren werd opgepakt voor inbraken, werd in 2009 opgepakt voor drugshandel. Bij een huiszoeking dit weekend vonden de onderzoekers enkele grammen cocaïne en een machete.

Terrorisme
Belgacem opende zaterdag op de autosnelweg ten noorden van Parijs eerst het vuur op drie agenten voor hij naar de luchthaven trok. Zijn poging om een militair te overmeesteren bekocht hij met de dood. Volgens de procureur van Parijs, François Molins, was Belgacem "vermoedelijk gemotiveerd door terrorisme" en riep hij "ik ben hier om voor Allah te sterven".

Meer over8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anoni Mouse

  Een alleenstaande piepo die in de gazet wou komen... Als het echt met terrorisme te maken had waren ze met meer, waren er meer slachtoffers en waren ze zeker niet beneveld...

 • Youssef Ben Mo

  Alcohol en drugs? Dus geen moslim! Een Arabier onder invloed van de westerse legale drugs alcohol en cocaïne.

 • ak ron

  Of hoe westerse gewoonten moeten opgeschort worden want de vervangende bevolking wordt er moordlustig van, van 911 tot Parijs. Vaarwel westerse cultuur, u bent verraden door uw bevolking en leiders...proficiat aan beiden met nadruk op de vrouwen...

 • peggy peeters

  Zie je wel, een goede moslim drinkt geen alcohol en neemt zeker geen drugs. Dus stop om hem moslim te noemen!!

 • Anti Wielrennen

  Ze gaan weer een uitvlucht zoeken..

Gesponsord

Meld een bug