Gerecht verlengt voorarrest ex-bokser die in Parijs geweld pleegde op betoging gele hesjes

Dettinger was in 2007 en 2008 kampioen van Frankrijk in de klasse lichtzwaargewicht.
Screenshot AP Dettinger was in 2007 en 2008 kampioen van Frankrijk in de klasse lichtzwaargewicht.
Het hof van beroep in Parijs heeft woensdag beslist dat gewezen profbokser Christophe Dettinger achter de tralies moet blijven in afwachting van zijn proces op 13 februari voor de correctionele rechtbank van Parijs. De man zit in voorarrest voor geweldpleging op twee gendarmes op een betoging van ‘gele hesjes’ in Parijs.

Christophe Dettinger (37), die sinds 9 januari in voorlopige hechtenis zit, had zijn vrijlating onder gerechtelijk toezicht gevraagd. Het hof wees dat verzoek af. Het parket-generaal had de verlenging van de aanhouding gevraagd wegens “de uiterst verontrustende en gevaarlijke persoonlijkheid van de man, die volkomen impulsief en totaal vastbesloten was gewelddaden te plegen”.

Op het internet ging deze video viraal waarop Dettinger twee gendarmes met de vuist slaat en schopt op een betoging van gele hesjes op 5 januari. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De twee gendarmes waren respectievelijk vijftien dagen en twee dagen arbeidsongeschikt.

Drie kinderen

Dettinger was in 2007 en 2008 kampioen van Frankrijk in de klasse lichtzwaargewicht. Zijn advocaten hadden tegen de verlenging van zijn aanhouding gepleit met de argumenten dat hij getrouwd is, drie kinderen heeft, werk heeft, eigenaar is van zijn huis en een blanco strafblad heeft.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Daniel Wouters

    Vuisten zijn moordwapens wanneer het over een professionele bokser gaat en moeten dan ook als moordwapen behandelt worden door justitie.

  • Hubert Wouters

    Hou hem maar lang genoeg in de cel en laat hem de medische kosten van agenten ophoesten.

  • marco serfs

    En nu ook nog alle politiemensen naar de gevangenis die met hun wapenstok vele burgers in het wilde weg afranselen.