Geranten Franse supermarkt nemen ontslag na opduiken foto’s van jachtpartij

Facebook
Beelden van een koppel filiaalhouders in Frankrijk hebben flink wat stof doen opwaaien op sociale media. De foto’s tonen hoe de geranten van een Super U trots poseren met wilde dieren die werden gedood tijdens een jachtpartij in Afrika. Geconfronteerd met de storm van protest besloot het echtpaar om meteen ontslag te nemen.

De kiekjes dateren volgens de Franse dierenrechtenorganisatie ‘Fondation 30 Millions d’Amis’ van 2015. Het stel poseert onder meer met een dode leeuw, zebra, nijlpaard en luipaard. De beelden kon men trouwens gewoon op Google terugvinden, simpelweg door de namen van de filiaalhouders in te tikken. Volgens de Franse regionale krant Le Progrès waren de jachtpartijen trouwens volledig legaal.

Deze week doken de foto’s op sociale media op waarna ze massaal werden gedeeld en becommentarieerd zoals op de Facebookpagina van de dierenrechtenorganisatie ‘Anymal’.

Wat volgde: oproepen tot een boycot van de supermarkt in kwestie (in de gemeente L’Arbresle in het departement Rhône), beledigingen en bedreigingen.

Supermarktgigant U voelde zich daarop genoodzaakt om op Twitter afstand te nemen van “praktijken die tegen onze waarden ingaan”. Vervolgens kwam er een communiqué van Super U waarin aangekondigd werd dat het koppel ontslag nam. De supermarkt in L’Arbresle zal vandaag gesloten zijn. De benoeming van de nieuwe filiaalhouders wordt morgen verwacht.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Vanmaldeghem

  De alsmaar strengere regelgeving op alles en nog wat hier maakt dat Europeanen zich ergens anders te buiten gaan aan dit soort walgelijk tijdverdrijf. Ik ken er verschillende die tegen betaling van grof geld gaan jagen in Afrika op alles wat ook maar enig trofeegehalte heeft, met volledige medewerking van de lokale autoriteiten die zo corrupt zijn als de pest. Dan maar roepen dat klimaat en milieu moeten beschermd worden.

 • Jos Plessers

  Walgelijk volk.Ik zal eens op jullie komen schieten.Zien of jullie dat leuk vinden.

 • Tamzin Andersen

  Voelen zo n “jagers” zich een soort van God die over leven en dood beschikt ? Wat gebeurt er met de dode dieren ? Weggesmeten of verbrand ? Ik begrijp gewoonweg het nut niet van zulke slachtpartijen. En wat je eraan hebt om een weerloos dier te vermoorden, snap ik al helemaal niet.

 • UGO DE MAEYER

  Perfect legaal schrijft de regionale krant '' Le progres'' ! Kan je me uitleggen wat er legaal kan zijn dieren te doden die zelfs niet tot de menselijke voedselketen behoren ? De tijd dat we de huiden zouden nodig hadden om ons te kleden lijkt me voor 99% van de mens lang voorbij ! Of is het gewoon het doden dat de thrill geeft . . . dan moeten die mensen dringend in behandeling !

 • Jeffrey Deekers

  Mensen die plezier hebben in het doden van deze prachtige dieren alleen maar voor hun "trots" mogen van mij zelf gedood worden door een leeuw tijdens hun "safari" daar, denk dat niemand iets zou geven als dat soort personen niet meer rondlopen op de wereld