Gepeste scholier (13) schiet zichzelf dood voor ogen van klasgenoten in drukke gang

UNKNOWN
De Junior High School in Stillwater in de Amerikaanse staat Oklahoma is in diepe rouw na de schokkende zelfmoord van één van de studenten. De 13-jarige Cade Poulos pleegde er zelfmoord voor de ogen van zijn klasgenoten in een drukke gang voor de klaslokalen. Verkleed als de Batman-schurk Two-Face joeg hij een kogel door zijn hoofd. Doodsbange studenten vluchtten in paniek weg omdat ze dachten dat er een dolle schutter de school had aangevallen. Cade Poulos werd gepest en wellicht is dat het motief voor zijn wanhoopsdaad. Honderden studenten woonden een stille wake bij om hem te gedenken.

Er werd ook een Facebookpagina met rouwbetuigen opgericht. Die ontving op enkele uren tijd 6.000 'likes'. Op die pagina getuigt iemand: "We stortten allemaal neer en schreeuwden het uit bij het horen van dat schot. Ik hoop dat mensen nu beseffen dat pesten NIET aanvaardbaar is. Het kwetst in alle opzichten, zelfs de meest onbenullige woorden. We weten wat je doormaakte, maar we blijven van je houden. We zullen je altijd gedenken in onze gebeden."

Superschurk
Na het schokkende incident werd de middelbare school en een nabijburige lagere school gesloten en de lessen werden opgeschort. De dag van Cade Poulos' zelfmoord was er een verkleedpartij. Cade was verkleed als het personage Harvey Dent, aka Two-Face, de gewezen openbare aanklager en hulp van Batman in de Batman-films. Nadat een crimineel zuur in zijn gezicht had gegooid, was de helft van zijn gezicht verminkt, waardoor Dent de superschurk Two-Face werd.

Aurora
De gang van de school waar Cade Poulos zijn wanhoopsdaad pleegde, stond op dat moment vol leerlingen die wachtten om naar hun klaslokaal te gaan. Honderden leerlingen raakten in paniek door het schot. De school werd snel geëvacueerd. Het incident deed de nare herinneringen van de schietpartij in de bioscoop in Aurora twee maanden geleden weer naar boven komen. Dolle schutter James Holmes schoot toen verkleed als 'The Joker' twaalf mensen dood. Professionele hulpverleners stonden in Stillwater paraat voor de begeleiding van de geschokte leerlingen.

Wie kampt met vragen rond zelfdoding, kan terecht op het telefoonnummer 02 649 95 55 of op www.zelfmoordlijn.be.

AP
AP
AP