Gepantserde wagen rijdt betogers omver in Venezuela

Een gepantserde wagen van de Nationale Garde heeft een jongeman overreden.
afp Een gepantserde wagen van de Nationale Garde heeft een jongeman overreden.
De protesten in Venezuela blijven escaleren. Afgelopen weekend zijn gepantserde wagens ingereden op betogers in de straten van de hoofdstad Caracas. Eén persoon is daarbij onder het voertuig terechtgekomen. De 22-jarige jongeman is zwaargewond.

Betogingen in Caracas zijn dit weekend opnieuw uit de hand gelopen. Demonstranten gooiden met stenen en molotovcocktails naar de oproerpolitie. Het dak van een gepantserde wagen van de Nationale Garde vatte vuur nadat het werd geraakt door een molotovcocktail. Het voertuig is vervolgens ingereden op de menigte, daarbij is een jongeman overreden. Hij ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis.

"Terroristen"

Sinds vorige maand zijn er bijna dagelijks protesten in Venezuela. De betogers protesteren tegen president Maduro en zijn regering. Het land zit al een hele tijd in een diepe economische crisis. De Venezolanen eisen de aftreding van Maduro. Afgelopen maand zijn bij protesten al 36 mensen om het leven gekomen. Meer dan 700 betogers zijn gewond geraakt.  

Nestor Reverol, de minister van Binnenlandse Zaken en Justitie, noemde de demonstranten '"terroristen". Volgens hem hadden betogers vlak voor de jongeman werd overreden, de deur van het gepantserde voertuig geopend en de bestuurder aangevallen.