Gemeente wil toeslag op vliegreizen vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven wil dat er vanaf 2019 een toeslag komt op tickets voor vliegreizen vanaf Eindhoven Airport om de leefbaarheid in de omgeving van de luchthaven te verbeteren.
ANP Eindhoven wil dat er vanaf 2019 een toeslag komt op tickets voor vliegreizen vanaf Eindhoven Airport om de leefbaarheid in de omgeving van de luchthaven te verbeteren.
Eindhoven wil dat er vanaf 2019 een toeslag komt op tickets voor vliegreizen vanaf Eindhoven Airport om de leefbaarheid in de omgeving van de luchthaven te verbeteren. Het idee voor de vliegtaks van 1 euro per vliegreis kreeg gisterenavond steun van een meerderheid in de Eindhovense gemeenteraad.

Als het aan de gemeenteraad ligt zal de toeslag worden gestort in het leefbaarheidsfonds dat in het leven is geroepen voor de belangen van de omwonenden. Met het geld kunnen bijvoorbeeld huizen worden geïsoleerd.

Eindhoven is voor bijna 25 procent aandeelhouder van het vliegveld. Schiphol en de provincie Noord-Brabant zijn de andere aandeelhouders. De gemeenteraad wil dat het college van burgemeester en wethouders gaat proberen hen mee te krijgen. 

Vorig jaar telde Eindhoven Airport ruim 5,6 miljoen passagiers. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guy perain

  Wieeeee zal dat betaaaaalen...wieeeee heeft zoveel geld(liedje). De kleine man zal weer eens het slachtoffer worden zeker?? Betalen om de villatjes te isoleren van mensen die daar waarschijnlijk (goedwetend) zijn gaan wonen aan heel goede condities??

 • PHILIP VERSCHUREN

  Eerst trekken ze de low-cost vliegmaatschappijen aan... Gevolg, lokale economie groeit... en dan gaan ze de diezelfde low-cost weer afstoten... het is altijd hetzelfde liedje...

 • Fernand Beaumonde

  Slechts 1€? Belachelijk had er minstens 10€ van gemaakt

 • paul lemmens

  zeer goed initiatief dat waarschijnlijk in de verkeerde zakken terecht komt

 • Jan Peters

  Het politieke trucje van de voorbije 200 jaar. Er is een probleem, dan vragen we er geld voor . Het probleem blijft dan wel maar "de maatschappij" , wie dat dan ook mogen zijn,verdient er aan en wij betalen er voor. Weg met de luchthaven van Eindhoven!