Gemaskerde jongeren vallen politie aan en werpen barricade op, maar truck rijdt er gewoon door

ap
De Britse politie kreeg het vannacht in Londen zwaar te verduren tijdens protesten. Agenten werden door gemaskerde jongeren bekogeld met flessen in het district Hackney, en verschillende mensen werden opgepakt. Er wordt geprotesteerd tegen de politieactie van 22 juli, waarbij een 20-jarige jongeman overleed.

Rashan (20), een jonge zwarte man, werd op 22 juli achtervolgd door de politie in Dalston (het oosten van Londen). Hij werd tegen de grond gewerkt voor een plaatselijke winkel, waarna de agenten naar verluidt iets uit zijn mond probeerden te halen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed niet veel later.

De politie beloofde een grondig onderzoek naar de oorzaak van zijn dood, maar daar neemt niet iedereen genoegen mee. Gisterenavond en vannacht kwamen heel wat mensen, vooral gemaskerde jongeren, op straat en verzamelden zich voor de winkel waar Rashan gevangen werd. Ze maakten een barricade en vielen de oproerpolitie aan toen die ter plaatse kwam. Er werden ook verschillende brandjes aangestoken. Op een bepaald moment reed een vrachtwagen recht door de barricade van vuilnisbakken, matrassen en containers. Of daarbij iemand gewond raakte, is niet bekend.

Er werden verschillende mensen opgepakt. Hoeveel er dat juist zijn, kon de politie nog niet bevestigen. De Metropolitan Police betreurt het geweld. "Dit is niet wat de familie van Rashan wilt", klonk het op Twitter.

ap
ap