Geliquideerd in drukke buurt, uitgebrande auto teruggevonden: wat deed Stefaan Bogaerts toch in Nederland?

Stefaan Bogaerts, woonachtig in Brasschaat, werd vorige donderdag koelbloedig doodgeschoten in z'n auto. Die stond geparkeerd in het Nederlandse Spijkenisse. "Bizar", vinden de speurders.
RV Stefaan Bogaerts, woonachtig in Brasschaat, werd vorige donderdag koelbloedig doodgeschoten in z'n auto. Die stond geparkeerd in het Nederlandse Spijkenisse. "Bizar", vinden de speurders.
Stefaan Bogaerts (55) uit Brasschaat werd afgelopen donderdagavond om het leven gebracht in Spijkenisse, Nederland, maar nog steeds tasten onze noorderburen in het duister over wat hij er precies deed en wie de daders waren. In het Nederlandse tv-programma 'Opsporing Verzocht' zijn deze avond meer details bekendgeraakt. Zo blijkt de auto waar de moordenaars mee vluchtten vorig jaar al gestolen.

Donderdagavond, omstreeks half tien, krijgt Stefaan Bogaerts (55) vijf kogels door z'n lichaam. Hij zit op dat moment achter het stuur van z'n Volkswagen Jetta die netjes geparkeerd staat in de Lisstraat in Spijkenisse, een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Enkele kogels belanden in de ruiten van een appartementsgebouw. Bogaerts is op slag dood.

(lees verder onder de video)De donkere BMW waarmee zijn moordenaars vorige week wegvluchtten, blijkt vorig jaar al gestolen in Amsterdam en had ook valse nummerplaten. De M5 Touring wordt kort na de moord uitgebrand teruggevonden op de Achterzeedijk in Barendrecht, zo'n 25 kilometer van de plek waar Bogaerts om het leven kwam, in de omgeving van een pannenkoekenhuisje.

Heel veel vragen blijven nog altijd onbeantwoord: wat deed Bogaerts die avond in Spijkenisse? "Het is overigens een heel aparte plek waar de man werd vermoord: pal in woongebeid en dus kunnen er veel getuigen zijn", klonk het vanavond in het Nederland 1-programma. Eén ding staat wel vast: de Nederlandse politie gaat uit van een "gerichte liquidatie", en dat is typerend voor conflicten die zich afspelen in het drugsmilieu. Bogaerts zelf was al eens in beeld gekomen bij onderzoeken naar drugs, maar werd nooit vervolgd of veroordeeld.

De politie vraagt iedereen die de vluchtauto heeft gezien, of Stefaan Bogaerts kende en wist wat hij kwam doen in Spijkenisse, "met spoed" contact op te nemen via de website www.opsporingverzocht.nl.

De Volkswagen Jetta van Bogaerts. De man zat nog in z'n auto toen hij vijf kogels door het lijf kreeg.
MediaTV De Volkswagen Jetta van Bogaerts. De man zat nog in z'n auto toen hij vijf kogels door het lijf kreeg.24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Vos

  zoek eens in google : Spijkenisse en drugs, staan verschillende verhalen die met drugs te maken hebben.

 • 740 740

  Wie zegt dat hij drugs verhandelde? Misschien is de afrekening juist gebeurd omdat hij zich hiermee niet wou inlaten? En Karel: Ga eens in Brasschaat rondkijken, op enkele wijken na is het vooral een (h)eerlijke gemeente waar je als jong gezin zonder problemen mooi en betaalbaar kunt wonen. Het is groter dan enkel de straat waar de Pfaffs wonen.

 • VeraC

  Mijn echtgenoot werkt ook in een container bedrijf in de haven. En deze man was vroeger zijn baas. Mijn man heeft nooit iets gezien wat drugs betreft. Ze niet allemaal over dezelfde kam scheren, al zegt hij zelf ''je weet nooit hoe iemand kan veranderen''.

 • philomena vanderweyen

  Wens de familie van het slachtoffer heel veel sterkte.Niemand verdient het om zo aan zijn einde te komen.

 • Erwin Stok

  Ja hij staat bekend voor drugsgerelateerde feiten, en dan vraagt de politie wat hij daar deed? Lees hier ook dat hij in een containerbedrijf werkt in de haven? Is de politie nu echt te dom om deze zaken te combineren en te verknopen naar de reden van de feiten? En een gestolen wagen, met gestolen nummerplaten die een jaar rondtoert in Nederland? Hebben die daar geen ANPR-camera's of zijn ze te bang om in te grijpen?