Gelekt Whatsapp-bericht drijft Britse student tot wanhoopsdaad

Edward Senior was een sociale kerel die zich ook op het rugbyveld als een vis in het water voelde.
Ted Foundation Edward Senior was een sociale kerel die zich ook op het rugbyveld als een vis in het water voelde.
In het Britse Monmouthshire beroofde een 22-jarige student zich na een gelekt bericht op sociale media van het leven. De jongen werd door het incident van school gestuurd waarna hij alle moed verloor.

Edward Senior had het allemaal. De 22-jarige geneeskundestudent aan Swansea University in Wales was een sociale kerel die zich ook op het rugbyveld als een vis in het water voelde. Charmant als hij was, had hij ook aan vrouwelijke aandacht geen gebrek. De wereld lag aan de jongen zijn voeten.

In februari had Senior echter een vluchtige flirt met een zeer populaire medestudente. Iets waar hij nadien via Whatsapp duchtig over opschepte tegen zijn vrienden. Die vrienden deelden het bericht met andere mensen op de campus waardoor de bedgeheimen van Senior en het meisje in een mum van tijd over heel de campus verspreid raakten.

Steun van familie en vrienden

De universiteit was niet gediend met dit opschepgedrag en strafte Senior met een tijdelijke schorsing. Ze hoopten op die manier duidelijk te maken dat deze praktijken niet getolereerd worden op de school.

De jongen trok terug naar zijn ouderlijk huis waar hij zich erg ongelukkig en beschaamd voelde. Hoewel zijn familie en vrienden hem ten volle steunden, wogen de naweeën van zaak zwaarder op zijn schouders dan hij kon dragen.

Op 10 februari werd het hem uiteindelijk te veel en beroofde hij zich in de tuin van het leven. Zijn vader vond enkele uren later zijn levenloze lichaam.

Het is niet vreemd voor jongeren om fouten te maken. Edwards grootste fout was dat hij die fouten niet van zich kon afzetten

Citaat uit statement van onderzoekers

“Hij had een sprankelende toekomst voor zich”

In een emotionele verklaring, benadrukken de onderzoekers hoe een banale samenloop van omstandigheden  tot een waar drama kon leiden. “Het is niet vreemd voor jongeren om fouten te maken. Dat hoort nu eenmaal bij volwassen worden. Edwards grootste fout was dat hij die fouten niet van zich kon afzetten. Hij kon en zou nog steeds een geweldige dokter geworden zijn. […] Zijn dood was zinloos en tragisch. Hij was een getalenteerde jongeman met een sprankelende toekomst voor zich.”

Na zijn overlijden zette zijn omgeving een crowdfundingactie op poten voor een stichting in de jongen zijn naam. Die zal zich focussen op sport en mentale gezondheid. Ze haalden al meer dan 23.000 pond (26.000 euro) op.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website  www.zelfmoord1813.be.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Ulmer

  ik kan moeilijk geloven dat er, naast dit feit, niet nog wat andere dingen hebben meegespeeld bij zijn beslissing.

 • Rudi De Groof

  Ze kunnen niet leven zonder de sociale media, en sterven door de sociale media.

 • gustaaf carpels

  Snap het niet van de school bij agressie een schorsing ok maar voor haantjesgedrag omdat hij Een lief heeft gehad ???

 • Griet Maes

  Absurd dat die universiteit om zo'n reden een student schorst! Het is toch van alle tijden dat jongens opscheppen over hun bedprestaties?

 • Elvis Fofana

  Als je jezelf daarom van kant maakt, dan zijn er toch nog veel andere problemen aan de basis van deze daad dan hetgeen hier beschreven staat hoor.