Gele hesjes blokkeren snelweg naar Maastricht

Foto ter illustratie
AFP Foto ter illustratie
Gele hesjes versperren in de buurt van Luik de E25, de rijbaan richting Maastricht. Een woordvoerder van de politie laat aan de Nederlandse radiozender L1 weten dat het om zo’n twintig demonstranten gaat. 

De demonstranten hebben onder meer pallets en autobanden op het wegdek geplaatst en zouden deze in brand hebben gestoken. Daarnaast zijn ze in het bezit van vuurwerk. Zowel de Belgische als de Nederlandse politie is ter plekke. Omdat het incident zich op Belgisch grondgebied afspeelt, heeft de Belgische politie de leiding. De burgemeester van Luik is inmiddels ter plaatse om met de demonstranten in gesprek te gaan.

De ‘gele hesjes’-beweging is vorige maand ontstaan in Frankrijk, als verzet tegen stijgende prijzen en het regeringsbeleid. Daarbij werpen ze geregeld wegversperringen op, die op meerdere plaatsen voor dodelijke ongelukken zorgden. In meerdere steden, vooral in Parijs, braken bovendien grote rellen uit. De beweging verspreidde zich al snel naar andere landen, waaronder België en Nederland. 

Bekijk ook:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Peleman

    En de politiekers doen rustig verder, invoer van tol, meer controles op snelheid,... In frankrijk zijn bijna alle flitspalen kapot gemaakt, dit omdat deze enkel dienen om extra geld in de kas te krijgen.

  • JOHAN Goossens

    respect ,vernielingen van prive eigendom vind ik niet kunnen maar voor de rest, mijn respect om op de barricades te staan gasten