Geldtransporteur rijdt weg van collega’s en verdwijnt met miljoen euro

Loomis.fr
De Franse politie is op zoek naar de bestuurder van een geldtransport. De 28-jarige medewerker van het bedrijf Loomis reed vanmorgen plots weg van zijn collega’s en ging aan de haal met 1 miljoen euro uit zijn busje.

De man verdween vanmorgen vroeg in Aubervilliers, net buiten Parijs. Omstreeks 6 uur vanmorgen stapten zijn twee collega’s uit aan een verdeelcentrum uit het busje. Terwijl ze bezig waren, reed hij weg met het geldtransport. Dat werd even later in de buurt teruggevonden en was gedeeltelijk leeggemaakt.

Le Parisien maakte eerst gewag van een buit van 3 miljoen euro, andere Franse media zeggen dat het om 1 miljoen euro gaat. Het Franse gerecht is een onderzoek gestart. De politie is actief op zoek naar de man.

Toni Musulin

De zaak doet veel Fransen meteen denken aan een andere spectaculaire roof. Toni Musulin reed in 2009 ook met een waardetransportwagen. Hij wist 11,5 miljoen euro te stelen. Na 11 dagen te zijn ondergedoken, gaf hij zich over. Van het geld werd 9,1 miljoen teruggevonden. Musulin mocht in 2013 de gevangenis verlaten, maar heeft nooit verteld waar het resterende geld verborgen was.

Bekijk ook:

Massa’s geld op snelweg nadat geldtransport lading verliest.

Deur geldtransport zwaait open op snelweg.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Verstrepen

    Neen die mens heeft gewoon zijn eindjaar premie cash ontvangen daarmee.