Gekende beul van Raqqa heeft bijnaam "De Belg"

afp
Een van de voornaamste beulen van Raqqa, het voormalig bolwerk van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië, was een Belg. Dat zeggen twee leden van de burgerlijke raad van de stad, die ter plaatse werden geïnterviewd door journalisten van La Libre Belgique en RTL Info. Volgens diezelfde bronnen zaaiden twee Belgische vrouwen ook terreur als lid van de religieuze politie van IS, de Hisbah.

"Ik kende een Belg. Hij noemde zichzelf Aboe Suleiman al-Belgiki. Hij hakte hoofden af. Hij was met George al-Britani. Ze dwongen de inwoners aanwezig te zijn bij de executies", zegt raadslid en advocaat Ibrahim al-Faraj. "De eerste keer waren het 87 executies tegelijk, dan 17, dan 5 of 6, het hing ervan af", vertelt hij nog.

De onthullingen dateren van vorige week, van bij een ontmoeting tussen de verkozenen van Raqqa en federaal parlementslid Georges Dallemagne (cdH) en de voorzitter van de vereniging voor slachtoffers van terrorisme V-Europe, Philippe Van Steenkiste.

Tot nu toe hadden de politie- of inlichtingendiensten geen weet van een deelname van Belgen aan openbare executies in Raqqa, schrijft La Libre Belgique.

Om de beulen te identificeren "moet de Belgische justitie naar hier komen", voegde raadslid al-Faraj toe. Hetzelfde geldt voor de twee vrouwen die lid waren van de religieuze politie van IS, en "Amara al-Belgikia" en "Oum Issa al-Belgikia" genoemd werden.
71 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  We worden weeral eens positief belicht in de pers. Vanwaar zou die gekomen zijn uit België? Toevallig uit hetzelfde dorp van waar de burgemeester vindt dat het haar job niet is om extremisten aan te geven?

 • Daan Roos

  Rudy Vranks moet meteen een reportage maken van deze held. Onze grote specialist van het MO.

 • chris delanghe

  misschien moet dat crapuul ergens op de verkiezingslijst gezet worden in brussel. Die zal daar waarschijnlijk veel aanhang hebben en veel stemmen opleveren...? Voor de politici is dat allemaal niet van belang als ze maar aan de macht komen. waar een klein land wereldwjdse faam heeft verworven intussen. De eerste prijs van de schande als kweekvijver voor dat soort gespuis. Tijd dat ze daar ook eens grondig werk van maken en de boel definitief opkuisen.!!!

 • JAN krommentak

  het is allemaal zo erg niet we kunnen die wellicht opvangen en psychologisch ondersteunen huisvesten en een uitkering geven een beetje menselijkheid kan geen kwaad

 • raf stevens

  Ik ben akkoord met de uitspraak en de gevolgen voor de beschuldigden. Ginder kunnen ze ook recht plegen.