Geheimzinnig gebonk teistert Amerikaans stadje

UNKNOWN
Het Amerikaanse stadje Clintonville, in de staat Wisconsin, wordt sinds zondag geteisterd door mysterieuze bonkende geluiden. Het gebonk steekt midden in de nacht de kop op en houdt inwoners uit hun slaap.

De autoriteiten hebben de afgelopen dagen alles in het werk gesteld om de herkomst van de geluiden te achterhalen. Aanvankelijk werden ze zondag- en maandagnacht vernomen. Dinsdagnacht bleef het stil, maar woensdagnacht begon het lawaai opnieuw.

Oorzaak onbekend
De inwoners denken dat de geluiden van onder de grond komen. Geologen en akoestische experts hebben tot nu toe geen oorzaak kunnen vinden. Het bestuur van de vijfduizend inwoners tellende plaats organiseert op korte termijn een bijeenkomst om de bevolking te informeren over de stand van zaken.

Gebeurt vaker
Een seismoloog van de universiteit van Wisconsin-Madison zegt dat dergelijke geluiden wel vaker gehoord worden, ook elders in de Verenigde Staten. Hij vermoedt dat ze toe te schrijven zijn aan geologische omstandigheden, maar zegt dat hun herkomst lang niet altijd verklaard kan worden.