Geheimschrift van maffia ontcijferd: de San Luca code

photo_news
De politie is erin geslaagd om de geheimen te ontrafelen van 'Ndrangheta, de meest gevreesde maffiabende die vooral actief is in de Italiaanse regio Calabrië. Via de San Luca Code werden de hiërarchische structuren en rituelen van de maffiosi blootgelegd.

Onlangs ontdekte de politie het ontstaan van de San Luca Code, een geheim document waarin de mysterieuze rituelen van de 'Ndrangheta beschreven staan. Eerder deze week werden ook al 30 verdachten opgepakt na een reeks invallen van de politie. Daarbij werden wapens en 600 kilogram cocaïne in beslag genomen.

Het belangrijkste resultaat van de politie-invallen is de vondst van een document in een klein, rood schriftje. Het document was geschreven in een geheime code, waardoor de politie voor de opdracht stond om de codetaal te ontrafelen. Twee enthousiaste agenten slaagden erin de code te kraken en het werd meteen duidelijk dat de politie de San Luca Code in handen had. Het gaat om een codex waarin de hiërarchische structuur van de groep vastgelegd is en waarin hun geheime rituelen worden besproken.

Het ontdekken van de San Luca Code kan een enorme doorbraak betekenen in het politieonderzoek naar de 'Ndrangheta. Twee maanden geleden werden ook voor het eerst beelden gemaakt van de geheime rituelen van de maffia.

Photo News
Andrea Vreede over de 'Ndrangheta-codexReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels