Gegijzelde Australische vrouw vrijgelaten in Afghanistan

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop maakte het nieuws maandag bekend.
epa De Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop maakte het nieuws maandag bekend.
De Australische Kerry Jane Wilson, die in april ontvoerd werd in Afghanistan, is vrijgelaten. Dat meldt Julie Bishop, de Australische minister van Buitenlandse Zaken.

De 60-jarige Jane Wilson was aan het werk bij een lokale ngo toen ze werd ontvoerd uit haar kantoor in Jalalabad, in het oosten van Afghanistan, door gewapende mannen met militaire uniformen. Ze is nu veilig en wel, aldus de Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bischop in een persbericht.

Dankbaar
"Ik ben zeer dankbaar voor het werk van de autoriteiten in Afghanistan, dat haar vrijlating heeft vergemakkelijkt, en voor het consulair personeel dat assistentie bleef bieden aan mevrouw Wilson en haar familie", aldus Bischop nog, die geen verdere informatie gaf over waar en wanneer de vrouw werd bevrijd.

Volgens bronnen binnen de veiligheidsdiensten wisten de Australische speciale eenheden al enkele weken waar Wilson gevangen werd gehouden. Ze wilden echter eerst de evolutie van de onderhandelingen afwachten.

Ontvoering
Eerder deze maand werden eveneens in Afghanistan een Australische en een Amerikaanse academicus ontvoerd door onbekenden in Kaboel. Over hun lot is nog geen informatie bekend.