Gegevens kwart miljoen bezoekers Nederlands prostitutieforum uitgelekt, ook Vlamingen getroffen

rv
Accountgegevens van 250.000 gebruikers van de Nederlandse website Hookers.nl zijn uitgelekt. Deze gegevens, waaronder e-mailadressen, worden te koop aangeboden. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS na eigen onderzoek. Volgens de NOS is de site populair onder bezoekers van prostituees. Ze wisselen er ervaringen en tips op uit.

De gegevens zijn buitgemaakt door een Bulgaarse hacker, die ze aanbiedt voor 300 dollar. Behalve e-mailadressen gaat het om gebruikersnamen, IP-adressen en wachtwoorden. Luidens de NOS gebruiken veel van de forumleden een e-mailadres waaruit hun echte naam is af te leiden. Zij lopen het risico te worden gechanteerd.

Hookers.nl bevestigt het datalek en belooft alle gebruikers, waarbij overigens ook duizenden Belgen zijn, een melding te sturen. “De e-mailadressen zijn online door hackers te koop aangeboden”, luidt het. “Het te koop aanbieden van deze gegevens is bij wet strafbaar en indien mogelijk zullen wij juridische stappen tegen deze of gene ondernemen. We geven gebruikers de mogelijkheid hun inloggegevens aan te passen.”

Ondertussen vragen honderden leden hun account definitief te verwijderen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • piet devlieger

    Het is niet omdat mensen eens op zo'n site gaan rondneuzen dat ze ook daadwerkelijk prostituées bezoeken. Waarschijnlijk zijn het overgrote deel gewoon nieuwsgierigen.