Geert gone Wilders: Amerika buigt zich over Nederlandse verkiezingen

Screenshot
Het feit dat Geert Wilders woensdag het onderspit moest delven in de verkiezingen in Nederland, was ook in de VS groot nieuws. Heel wat media gaven het resultaat aandacht, waaronder ook de komische nieuwsshow van Comedy Central. Presentator Trevor Noah maakte heel wat grappen over Geert Wilders en zijn plannen om korans te verbieden en moskeeën te sluiten.

Een aantal grappen mikten op het uiterlijk van Wilders. "Waarom geven de kiezers hun vertrouwen aan een man die eruitziet als Christopher Walken toen hij een Batman-schurk speelde?" vroeg Noah, die het overigens zeer moeilijk had met de uitspraak van 'Mark Rutte', zich af. Daarna trok de presentator een vergelijking met de haardracht van populisten als Boris Johnson en Donald Trump. "Ik denk dat we overspoeld worden door buitenaardse wezens die onze gedachten manipuleren en zich voordoen als slecht haar."

Maar Noah ging ook in op de tirades van Wilders tegen de islam. Hij ging in op een quote van de PVV-leider die zegt dat "de islam een achterlijke religie is, maar ik heb niets tegen moslims". "Hij gaat héél chagrijnig worden als hij erachter komt welke religie moslims eigenlijk hebben", grapte Noah. Daarna ging hij over op een serieuzere toon: "Nederland heeft goed naar de VS gekeken", meende hij. "Ze hebben gezien dat iemand zoals Donald Trump leuk is in theorie, maar dat de realiteit daarna hard tegenvalt."

De Amerikaanse talkshow ging ook in op de omstreden brief van Mark Rutte waarin hij zijn 'doe normaal of ga weg'-uitspraken deed. "En dat in een land waar iedereen de hele dag wiet rookt", aldus Noah. Het was trouwens niet de eerste maal dat The Daily Show zijn pijlen op Wilders richtte. Eerder noemde Noah de PVV-leider al 'een Draco Malfidus van middelbare leeftijd die dood in een rivier is gevonden'.
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Renzo De Hond

  Ieder zijn meug Luc. Ik kan dan weer niet lachen met Britse humor.

 • Of Wa

  Grappig... :-)

 • Luc De Rop

  Of hoe het komt dat ik met Amerikaanse comedy weinig of niet kan lachen. Nog slechtere humor dan de Duitsers en dat is al een ramp.

 • Kris Roels

  Kijk, luister en voel de agressie van de presentator, en je weet al genoeg.

 • Nezy Mets

  Fantastisch