Geen prijs voor België op Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen

De lucht boven de Noordzee staat in vuur en vlam tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen. Het grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenement van Europa werd dit jaar al voor de 39ste keer georganiseerd.
ANP De lucht boven de Noordzee staat in vuur en vlam tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen. Het grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenement van Europa werd dit jaar al voor de 39ste keer georganiseerd.
Tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival in het Nederlandse Scheveningen heeft Engeland bij de landenstrijd de titel "mooiste vuurwerkshow" behaald. België, vorig jaar nog tweede, viel buiten de prijzen.

In totaal gingen dit jaar op de 39ste editie van het evenement acht landen met elkaar de strijd aan. Afgelopen weekend lieten Engeland en Oostenrijk al hun kunnen zien. Dit weekend verzorgden België, Duitsland en Nederland het spektakel op vrijdag, terwijl China, Japan en Spanje zaterdagavond aantraden. 

Het waren uiteindelijk de Britten die de hoofdprijs wegkaapten. "Nieuwkomer Engeland pakte deze editie uit met originele elementen die nog niet eerder in Scheveningen getoond zijn, had de sterkste opbouw en een zeer goede variatie'", zegt Bjorn van Dijl, voorzitter van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen. Spanje - de winnaar van vorig jaar - en China vervolledigen de top drie.

Het vuurwerkfestival in Scheveningen trekt elk jaar meer dan 300.000 bezoekers. De pijlen werden afgeschoten vanaf een drijvend ponton in de Noordzee.

ANP3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • jorn maes

    nee daniel nee maar man toch

  • Lucien Mertens

    Hoe kan men hier ook enige ervaring bij opdoen in België, zelfs bij een wat luidere wind heb je al een gasboete aan je been. De onverdraagzaamheid swingt hier al jaren de pan uit.

  • Daniël Gyssens

    Al die zever met dat vuurwerk is een ramp voor de vogels en andere dieren die gek worden van die knallen en er zelfs het leven bij inschieten .Is dat allemaal nog te verantwoorden ?