Geen 'ladies and gentlemen' meer te horen in Londense metro

anp
De metro in Londen zal de reizigers niet meer verwelkomen met "dames en heren". Volgens de krant The Telegraph zullen ze de mensen binnenkort op een genderneutrale manier begroet worden. Het personeel zou al te horen hebben gekregen dat ze begroetingen als "goedemorgen iedereen" moeten gebruiken om te zorgen dat iedereen zich welkom voelt.

Transport for London (TfL), de verantwoordelijke overheidsdienst, heeft laten weten dat ook vooraf opgenomen mededelingen zullen aangepast worden. "We willen dat iedereen zich welkom voelt in ons transportnetwerk'', legde de directeur voor klantstrategie van TfL uit. Bij het taalgebruik in mededelingen moet volgens hem rekening worden gehouden met, "de enorme diversiteit'' van de Londense bevolking. 

TfL sluit niet uit dat ,"goedbedoelende medewerkers'' af en toe toch de term "dames en heren'' zullen gebruiken. Als dat te vaak voorkomt, zal het personeel nogmaals worden gewezen op het nieuwe beleid. De maatregel wordt gesteund door belangenorganisatie Stonewall, die zich inzet voor de rechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Yanis Puree

  transgender kan geen geslacht zijn?! het betekend letterlijk van het ene geslacht nazr het andere gaan?!?!?!

 • Anthony Vandooren

  Tirestig.. Echt triestig als ze daar naartoe willen

 • Naj Naj

  Ik snap dit daadwerkelijk niet??! Het zijn toch allemaal dames en heren? Geen voorwerpen? En de transgenders die net in een tussenfase zitten willen toch het liefst dan lady of juist gentlemen genoemd worden? Wat een onzin weer

 • Kris Platteau

  Op wat slaat het? Waar zijn linkse mensen mee bezig tegenwoordig??

 • Wilfried Walbers

  Voortaan maar best eerst de transgenders eer aan doen, anders worden we vies bekeken...? Dat vind ik pas erg...