Geen extra politiecontroles bij 100 km/u in Nederland

Hollandse Hoogte / Jan Boeve
De Nederlandse politie is niet van plan om extra te zullen handhaven op de snelweg, als de maximumsnelheid volgend jaar verlaagt naar 100 kilometer per uur. Dat meldt de openbare omroep NOS.

De politie zegt geen capaciteit te hebben om vaker dan nu te controleren. Bovendien wordt er volgens de politie al relatief veel gehandhaafd op de Nederlandse wegen. Dat gebeurt met trajectcontroles, mobiele radarsets en surveillanceauto's.

Hoewel de politie het aantal controles niet wil verhogen, zou het kunnen dat er wel meer boetes worden uitgeschreven. Bij een lagere maximumsnelheid rijden nu eenmaal meer mensen te hard. "Als je controleert op een 100-weg, vang je meer hardrijders dan op een 130-weg", aldus een woordvoerder. 

ANP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JAN ALGOET

    Het gsm gebruikt in de auto veroorzaakt veel onaandachtige chauffeurs die dan eventjes op de rem duwen om een berichtje te lezen of versturen. Dit veroorzaakte al gauw de doorstroom en het accordeon probleem. Zelf ben ik dagelijks op de weg en zie hoeveel chauffeurs nog met gsm’s bezig zijn. Verhoog de pakkans en de boete en het aantal ongevallen zou misschien ook dalen.

  • rudy bryssinck

    Als dit hier (belgie) in voege is (komt) komen ze allemaal (agenten) buiten om plaats te nemen naast de autostrade om de kassa te vullen

  • Billy Valcke

    Chaos alom hier daar ginder.ze weten het niet meer.